05 / 05 / 2024

İspanya koronavirüs kısıtlaması

İspanya koronavirüs kısıtlaması

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Sanayi tesislerine müjde! Elektrik kısıtlaması...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sanayi tesislerine uygulanan elektrik kısıtlamasının 29 Ocak (bugün) itibarıyla kaldırılacağını açıkladı. 

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.

Koronavirüs kiralık ev ilanlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs salgını döneminde evini kiralamak isteyen mal sahipleri ilanlarda birbirinden ilginç taleplerde bulundu. Öyle ki bazı ilanlarda ev sahibi medeni durumunu gösteren döküm talep ediyor. 

Koronavirüs salgınıyla ofisler eve, evler ofise dönüşüyor!

Mimarlık şirkti DİEM'in Kurucu Ortağı C. Melih Şamlı, koronavirüs salgınıyla beraber çalışanların nerede oturduğunun öneminin kalmadığını söyleyerek,  "Yeni dönem olarak adlandırdığımız yakın ve orta vadeli süreçte 'ofis+ev' konsepti, 2021 yılı itibarıyla bir daha çıkmamak üzere hayatımıza girdi." d

Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf yerler ve kişiler!

Kabine Toplantısı sonrası sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olanlar İçişleri Bakanlığı genelgesi ile açıklandı.

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs yaşam alanlarını nasıl değiştirdi?

Move İç Mimarlık AŞ Kurucusu Barış Küpçü, koronavirüsün ev sahiplerinin yaşam tercihlerinde değişiklik yarattığını dile getirdi. 

Koronavirüs yazlıkları kışlığa çevirdi!

Koronavirüs salgını nedeniyle kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar Silivri'deki yazlıklara akın etmeye başladı.

Koronavirüs mimariyi nasıl etkiledi?

NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, koronavirüs salgını nedeniyle mimari anlayışında yaşanan büyük değişimleri anlattı.

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

İspanya koronavirüs kısıtlaması Haberi

İspanya koronavirüs kısıtlaması

İspanya, iki haftalık ekonomik aktivitenin durması kararı sonrasında zorunlu olmayan işletmeler için de kısıtlamaları kaldırıyor. Bu kapsamda ilk hamle fabrika ve inşaat sektörleri için yapıldı. Hükûmet metro ve tren istasyonlarında maske dağıtıp işe gidenler için önlemler düzenleyecek.

T24'te yer alan habere göre; ABD'nin ardından en fazla koronavirüs vakasının görüldüğü İspanya'da fabrika ve inşaat çalışanları gelecek hafta işlerine geri dönecek. Diğer yandan zorunlu olmayan mağazaların çoğu ve şirketler kapalı kalacak.

İspanya Sağlık Bakanı Salvador Illa, ülkede 14 Mart'ta alınan karantina kısıtlamalarının sürdüğünü ancak hafifleme yapıldığını açıkladı. Kısıtlamaların şu anda 26 Nisan'a kadar devam edeceğini belirten Illa, "İşe dönmeye izin verilen işletmeler çalışmaya başlayabilir" diye...