19 / 05 / 2024

ispanyanın milli geliri arttı mı

ispanyanın milli geliri arttı mı

İspanya'da ekonomiye ilişkin hesaplamalarda yapılan yasal değişiklikler sonucunda 2013 yılı sonu itibarıyla 26 milyar 193 milyon euro milli gelire dahil edildi, GSMH 1 trilyon 49 milyar 181 milyon euroya çıktı

3 yıl önce kredi ile ev alanların kira geliri kredi taksitinin çok üzerine çıktı!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 yıl önce kredi ile ev alanların kira gelirlerinin kredi taksitinin çok üzerine çıktığını belirtti.

Emlak beyannamesinde son gün 1 Nisan! Kira geliri elde edenler dikkat! Unutanlara kira bedelinin yüzde 5'i kadar ceza!

Türkiye genelinde 7 milyona yakın kira geliri elde eden mükellef bulunuyor. 2023 yılına ilişkin yıllık gelir vergisinin beyanı ve ilk taksitlerinin ödemesi için son tarih ise 1 Nisan olarak belirtildi. Kira geliri elde edenler dikkat...

Kira geliri elde edenler hemen bakın! Kira geliri nasıl hesaplanır, nasıl beyan edilir 2024?

Artık sayılı günlerin kaldığı kira gelir vergisi ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kira geliri nasıl hesaplanır 2024?

Merkez Ankara'nın toplam geliri 4.4 milyar TL'yi aştı! 

Emlak Konut GYO projelerinden Merkez Ankara'nın asgari şirket payı toplam geliri 4.4 milyar TL'yi aştı. İşte o son dakika gelişmesi ve projeyle ilgili tüm detaylar...

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘200 bin konutun ihalesi devam ediyor

Deprem harcamaları için 2023 yılı bütçesinde 762 milyar lira, 2024 yılı bütçesinde de 1 trilyon 28 trilyon lira kaynak ayrıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023’teki deprem harcamalarının milli gelirinin yüzde 3'ü bandında olduğunu, 2024’te bu oranın yüzde 2,5 olacağını belirtti.

Milli Emlak, o ildeki 9 adet araziyi 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla satıyor! 

Bartın Milli Emlak Müdürlüğü, Bartın ili, Merkez ilçesinde yer alan 9 adet araziyi 8 taksit ve yüzde 20 indirim imkanıyla satıyor. Peki Bartın Merkez'de yer alan arazilerin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel tasarlanan sürücüsüz metro aracı hazır! İlk yerli ve milli sürücüsüz metro aracı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze OSB-Darıca Sahili Hattı için özel olarak tasarlanan sürücüsüz metro aracının milli teknoloji vizyonunun en güzel örneklerinden ve ürünlerinden biri olduğuna dikat çekerek, sefere çıkmaya hazır olduğunu dile getirdi. 

Memurların 1.650 lira alacağı var! Fahiş kiralar tayinleri iptal ettiriyor, memurlar en az 30 bin TL maaş istiyor! 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyükşehirlere atanan memurların konut kiralarının yüksekliğini neden belirterek tayinlerinin iptal edilmesine dair dilekçelerinin çoğunu kabul ettiğini dile getirdi.

Kelepir arsa arayanlar bu habere hemen bakın! Milli Emlak'tan her bütçeye uygun arsa satışı başladı

Bursa Nilüfer ilçesinde Milli Emlak aracılığı ile yapılacak arsa satışıyla alakalı ayrıntılar açıklandı. Milli Emlak, Bursa Nilüfer'de 2 bin 450 TL karşılığında arsa satışı yapacağını ilan etti. Satışa ait ayrıntılar haberimizde.

Ucuz arazi arayanlar hemen buna bakın! Milli Emlak 5 bin TL'ye arazi satacak! Kaçırmayın!

Ucuz arazi arayanlar hemen buna bakın... Milli Emlak sadece 5 bin TL'ye arazi satacak... Kaçırmayın...

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

ispanyanın milli geliri arttı mı Haberi

ispanyanın milli geliri arttı mı


İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE), 2013'te gayri safi milli hasılanın (GSMH) 1 trilyon 49 milyar 181 milyon euroya çıktığını açıkladı. Daha önce GSMH'nin 2013 sonu itibarıyla 1 trilyon 22 milyar 988 milyon euro olduğu duyurulmuştu. 


Bu yıl içinde yapılan bazı yasal değişiklikler sonrasında İspanya'nın milli gelirinin 26 milyar 193 milyon euro arttığı kaydedildi. Ülkenin milli gelirinin artmasındaki ana faktörler, fuhuş, silah kaçakçılığı, uyuşturucu trafiği gibi yasa dışı işlerden gelen kayıt dışı ekonominin milli hasılaya dahil edilmesi, istatistik kaynaklarının güncellenmesi ve Ar-Ge'ye ayrılan fonların artık harcama yerine yatırım kaleminde gösterilmesi şeklinde sıralandı. 


INE'nin yaptığı yazılı açıklamada, 2010 yılına göre yasa dışı faaliyetlerin ekonomideki payına bakıldığında fuhuş sektöründe dönen paranın yaklaşık 3,8 milyar avroyu bulduğu ve GSMH'nin yüzde 0,35'ini oluşturduğu ifade edildi. Uyuşturucu...