16 / 05 / 2024

İspanyol firmalar

İspanyol firmalar

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan: ''İspanyol firmalar, Türkiye'yi yatırımlarında öncelikli ülke olarak görüyor.'' ''FCC, Gas Natural ve Red Electrica firmalarının Türkiye'de yatırım planları var. Türkiye ekonomisi doğru rotada, doğru yolda ilerliyor''...

Ruhsar Pekcan'dan ulaştırma ihalelerine davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "İspanyol firmaları hızlı demir yolu hatları ve metrolarda bilgi birikimine sahip" dedi

İspanyol sermayesi Türkiye'deki hızlı tren projesiyle ilgileniyor!

Arda Ermut, "Önümüzdeki dönemde yenilenebilir enerji ve hızlı tren başta olmak üzere özellikle altyapı alanında İspanyol firmalarının ülkemizdeki yatırımlarda önemli roller üstlenecekmesi bekleniyor" dedi.

Fikirtepe'de imzalarını bitiren firmalar neler yapıyor?

Fikirtepe'de ruhsat alan firmalar ne yapıyor? Fikirtepe yapı adalarında imzalarını bitiren inşaat firmaları ne durumda? Avan proje onayı için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kapısını çalan firmalar hangileri? İşte Fikirtepe'den son durum raporu...

Philips Türkiye'de fikstür çekilişine firmaların yetkilileri katıldı!

Sektör Devleri fikstür çekilişi için Philips Türkiye genel merkez binasında bir araya geldi. Yapı Ligi 2012 Şampiyonu Philips Türkiye’nin konferans salonunda gerçekleştirilen fikstür çekilişine firmaların yetkilileri katıldı.

Emrullah Turanlı: İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir!

Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “İnşatta başlamadan satış yapan firmalar riskli olabilir. Konut alıcısı maketten değil, biten binadan ev almalı. İnşaat sektörü yap-sat modeline dönmeli” dedi.

Embil İlaç, İspanyollar’a satılıyor!

Türkiye’nin köklü ilaç firmalarından biri daha yabancılar ile ‘satış’ masasında. Temeli 94 yıl önce atılan Embil İlaç ve bağlı iki şirket İspanyol bir firmaya satılıyor.

İsmail Sezen: Cityscape Fuarı'na firmalar artık satış için geliyor!

Cityscape Global 2014'te Türk firmaların organizasyonunu üstlenen İstexpo Fuarcılık Genel Müdürü İsmail Sezen'le konuştuk. İsmail Sezen, katılımın her yıl gittikçe arttığı Cityscape fuarını emlakkulisi.com takipçileri için değerlendirdi...

Türk inşaat firmaları dev projelerini Dubai’de tanıttı!

DUBAİ’de konut alıcı ve satıcısını buluşturan Cityscape Global Emlak Fuarına milyar dolarlık Türk projeleri katıldı. Önceki gün açılan fuara Ortadoğulu yatırımcıların ilgisi katılımcı firmaların yüzünü güldü.

Çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar!

Çevre görevlileri, faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu denetliyor. Peki, çevre görevlisi bulundurma zorunluluğu olan firmalar hangi firmalardır?

İnşaat firmaları şantiye şefi arayışlarını hızlandırdı!

Firmalar ölümlü kazalardan bu denli tedirgin bir hale gelmişken inşaatların en kilit pozisyonu olan iş güvenliğinden de sorumlu şantiye şefliği için verdikleri ilan sayılarını artırdılar.

Yurt dışına işçi götüren Türk inşaat firmalarına Torba Yasa müjdesi!

Torba yasa ile yurt dışına işçi götüren inşaat firmalarına sigorta prim kolaylığı getirildi. Türkiye ile sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen firmaların götürdüğü işçilerin sigorta primleri yarıya düşecek. İşte o madde...

Tolga Özdemir: Küçük firmalar da yeşil sertifika peşine düştü!

Binalarda yüzde 20 ile 50 arasında enerji, su tasarrufu sağlayarak genel anlamda işletme giderlerinde tasarruf sağlayan yeşil bina kavramı artık küçük firmaların da ilgi alanına girdi...

Konut firmaları, Eylül'de planladıkları zammı erteledi!

Bu yıl konut satışları beklenenin altında kalınca, firmalar yeni sezonun başladığı Eylül'de planladıkları zammı ertelemeye karar verdi. Eylül'den itibaren on binlerce yeni konut peş peşe devreye girecek.

İspanyol firmalar Haberi

İspanyol firmalar

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İspanyol firmalarının, Türkiye'yi yatırımlarda öncelikli ülke olarak düşündüklerini belirterek, ''İspanyol yatırım matadorları, çıkışı Türkiye yatırım arenasında görüyorlar'' dedi. 

     Çağlayan, yazılı açıklamasında, 27 Kasım 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İspanya'da gerçekleştirilen CEO toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

     Toplantıda, sektörlerinde büyük ve 1 milyon kişiye yakın istihdam sağlayan 17 firmanın üst yöneticisinin yanısıra 1 milyon işletmeyi temsil eden ''CEOE'' isimli İşverenler Konfederasyonu Başkanının da hazır bulunduğunu anımsatan Çağlayan, İspanyol firmalarının çıkışı Türkiye'de aradığını belirtti. 

     Enerji, inşaat, altyapı, bankacılık, borsa işletmeciliği, demiryolu, perakendecilik, sigorta, basın-yayın ve telekomünikasyon alanlarında faaliyet gösteren bu firmaların toplam cirosunun 202 milyar avro ve istihdam sayısının 1 milyona yakın olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, şunları kaydetti: 

     ''CEO'lardan bir kısmının...