02 / 05 / 2024

Ruhsar Pekcan'dan ulaştırma ihalelerine davet!

Ruhsar Pekcan'dan ulaştırma ihalelerine davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı açıklamada "İspanyol firmaları hızlı demir yolu hatları ve metrolarda bilgi birikimine sahip" dedi



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, video konferans yöntemiyle katılım gösterdiği Türkiye-İspanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) Toplantısı İmza Töreni'nde yaptığı konuşmada, iki ülke ilişkilerinin 1,5 asırdır mükemmel şekilde devam ettiğini söyledi. 

Ulaştırma ihalelerine davet

İki ülkenin turizm alanındaki iş birliğinin önemine de değinen Pekcan, şunları söyledi: "Türkiye, sağlık konusunda çok iyi altyapıya sahip. Turizm tesislerimize sertifika veriyoruz ve bu sertifikalar çok ciddi denetleniyor. Bundan yararlanılması uygun olacaktır. Savunma sanayisi kilit sektörlerden birisi. Burada da iş birliğine son derece önem veriyoruz. İspanyol firmaları hızlı demir yolu hatları ve metrolarda bilgi birikimine sahip.  Ankara  hafif raylı metro hattının ihale süreci devam ediyor. Bu ihalelere uluslararası çok fazla talep oluyor. İspanyol firmalarının da bu ihaleleri yakından takip edip finansman paketlerini çok iyi hazırlamaları lazım. Bu ihaleler finansman paketleriyle beraber değerlendiriliyor. Bu konuda ciddi çalışmaları gerektiğini paylaşmak isterim. Ayrıca, ulaştırma konularında transit taşımacılıkta kotaların kalkması ya da artırılması ve sürücülere vize kolaylığı sağlanması gibi konularda iş birliği yapmalıyız."

 

Ulaştırmada yol haritası belli oldu!


Geri Dön