07 / 05 / 2024

israil filistinliler ev sorunu

israil filistinliler ev sorunu

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve 1948'de evlerinden zorla çıkarılan Filistinli aileler, bölgenin İsrail tarafından boşaltılmasından ve evlerini ikinci kez arkalarında bırakmaktan korkuyor.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail, Batı Şeria’da Filistinlilere ait ev ve yapıları yıktı!

İsrail askerleri, Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerinde 2 ev ile 2 ticari alanı yıkarken, 4 su kuyusunu da kapattı

İsrail askerleri Batı Şeria’da Filistinlilere ait bir ev ile su deposunu yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Cenin şehrinde Filistinlilere ait bir ev ile su deposunu ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail vatandaşı Filistinliler, topraklarına el konulmasını protesto etti!

İsrail vatandaşı Filistinliler, Tel Aviv yönetiminin ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü’nde bulunan Hirbet el-Vatan köyündeki topraklarına el koymasını protesto etti.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

Quentin Tarantino İsrail'den ev kiraladı!

ABD’li yönetmen Quentin Tarantino, İsrailli eşi için İsrail’in şehri Tel Aviv’den ev kiraladı. Ünlü yönetmen 600 metrekarelik ev için 80 bin Şekel ödeyecek.

İsrail 2018’de Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te 538 ev yıktı!

İsrail, 2018 yılı içerisinde Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da yer alan ve Filistinlilere ait olan 538 ev ve yapıyı "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

İsrail ekipleri Filistinlilere ait 2 evi yıktı!

İsrail'e bağlı belediye ekipleri tarafından Doğu Kudüs'te bulunan 2 ev yıkıldı. Yıkıma tepki gösteren Filistinliler ve İsrail polisi arasında arbede yaşandı.

İsrail'de 10 bin yıllık ev bulundu!

İsrail'de bir inşaat alanında 10 bin yıl öncesine ait ev bulundu. Kazı alanında ayrıca 6 bin yıl öncesine ait bir tapınağın izleri ortaya çıkarıldı.

Gazze'nin güneyinde 100 prefabrik ev inşa ediliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir hayır kurumunun, İsrail saldırılarında evleri yıkılan Filistinliler için Gazze'de 100 prefabrik ev inşa etmeye başladığı bildirildi. Kurum, Gazze'nin güneyinde 100 prefabrik ev inşa etmeye başladı

Kudüs'te 800 doları bulan ev kiraları göçe zorluyor!

Kudüs'te 800 doları bulan ev kiraları Filistinlileri ayrım duvarının arkasındaki mahallelere taşınmaya mecbur bırakıyor. Filistinliler, Kudüs'te kiraların yüksek ve hayat şartlarının pahalı olması nedeniyle kent dışına yerleşmek zorunda kalıyor...

Filistinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Filistinliler Türkiye'de gayrimenkul sahibi olabiliyor. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan izin almaları gerekiyor. Filistinliler Türkiye'den ev alabilir mi? diyorsanız haberi okuyun...

İsrail, Van'a 7 prefabrik ev gönderecek!

Türkiye İsrailden prefabrik ev ve çadır talep etti. Türkiyenin talebi üzerine İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ekibini toplayarak ilk partide sivil bir uçakla 7 prefabrik ev gönderme kararı aldı

israil filistinliler ev sorunu Haberi

israil filistinliler ev sorunu

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan ve 1948'de evlerinden zorla çıkarılan Filistinli aileler, bölgenin İsrail tarafından boşaltılmasından ve evlerini ikinci kez arkalarında bırakmaktan endişeli

Doğu Kudüs'te bulunan ve çoğunlukla 1948'den sonra evlerinden edilen Filistinlilerden oluşan Şey Cerrah mahallesinde 80 Filistinli aile toplamla 550 kişi yaşıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ailesi ile birlikte Filistin'in kuzeyindeki Yafa kentinde yaşayan, 1948'de topraklarından zorla terk etmek zorunda bırakıldıktan sonra Doğu Kudüs'e sığınan Filistinli Es-Sabbağ ailesi de bunlardan biri. Sabbaglar, 6'sı çocuk 32 kişilik 5 çekirdek aileden müteşekkil.

Sürgünün ardından 1956'dan bu yana Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinli aile, İsrail yargısının, Yahudi yerleşim birimleri lehine alacağı bir kararla yerlerinden çıkartılmaktan endişe ediyor ve bu sebeple Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesindeki evlerinden neredeyse dışarıya hiç çıkmıyor.

Doğu Kudüs'te...