20 / 05 / 2024

israil Geva Binyamin

israil Geva Binyamin

İsrail'in Geva Binyamin (Adam) Yahudi yerleşim biriminde 400 yeni konut hayata geçirmeyi planladığı belirtildi. 

TOKİ, Van Gevaş’da 240 vadeyle ucuz ev!

TOKİ'nin Van’da yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Van Gevaş projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Van Gevaş 2022 sosyal konut projesi...

Van Gevaş'a imar müjdesi!

Van Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, vatandaşlara imar müjdesi verdi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa dışı yerleşim inşa planlarına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ilave yasa dışı yerleşim yerlerine onay verdiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yaptı.

Filistin'den İsrail'in Batı Şeria'da Yahudiler için konut inşa etme planına tepki!

Filistin Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun işgal altındaki Batı Şeria’da Yahudi yerleşimciler için 5 binden fazla yeni konut inşa edilmesini onaylamasına tepki gösterdi.

Binyamin Netanyahu: Yahudi yerleşim birimleri sonsuza kadar kalacak

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Filistin topraklarında bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin sonsuza kadar kalacağını söyledi.

Van Gevaş'ta bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van ili Gevaş ilçesi içerisinde bulunan bazı alanların kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İsrail'den Geva Binyamin'e 400 yeni konut planı!

İsrail'in Geva Binyamin (Adam) Yahudi yerleşim biriminde 400 yeni konut hayata geçirmeyi planladığı belirtildi. 

İsrail, Ürdün Vadisi'nde 3 yeni yerleşim birimi kuracak!

İsrail, Binyamin Netanyahu lideerliğinde Ürdün Vadisi'nde üç yeni Yahudi yerleşim birimi kurmayı planlıyor. Kurulacak bölgede 10 bin Yahudi iskan edilecek.

İsrail'de yıkım çatışması!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail’deki bazı Filistin köylerinin yıkılması talimatı vermesi üzerine çatışmalar büyüyor.

Gevaş Belediyesi imar revizyonu yapacak!

Van’ın Gevaş Belediyesi, 2009 yılında yürürlüğe giren ve ilçenin en büyük sorunlarından biri olan imar planlarında revizyona gidiyor.

Van Gevaş'ta yollar yenileniyor!

Van’ın Gevaş Belediyesi tarafından şehir merkezinin granit taşları ile döşenmesi halkın takdirini aldı. 1923 yılından beri bir ilçe olan Gevaş’ın çarşı merkezinin granit taşları ile döşenmesi, ilçe halkının takdirini aldı.

Van Gevaş'ın yeni hizmet binası açıldı!

İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından Van’ın Gevaş ilçesinde yaptırılan belediye binası törenle hizmete açıldı. 4 ay önce temeli atılan ve 1 milyon liraya mal olan binanın yapılan açılış törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan'da katıldı.

Van Gevaş Meydanı tamamlanıyor!

Birkaç ay içerisinde tamamlanması hedeflenen şehir meydanının, Gevaş'ın çehresini değiştireceği gibi Van'ın örnek projelerinden biri olacağı belirtildi.

israil Geva Binyamin Haberi

israil Geva Binyamin

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, "Teröre karşı verilebilecek en iyi cevap, Yahuda ve Samarra'da (Batı Şeria) bir yerleşim yeridir. Dolayısıyla Geva Binyamin (Adam) yerleşim biriminde 400 konut planına başlanılmasına ve gelecek haftalarda planlama komitesi tarafından onaylanmasına karar verdim." dedi.

İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kudüs'ün doğusundaki Geva Binyamin Yahudi yerleşim biriminde "bıçaklı saldırıda bulunan" bir Filistinlinin vurularak öldürüldüğü, saldırıda 3 İsraillinin ise yaralandığı belirtildi.