23 / 11 / 2024
fuzul

israil osmanlı eserleri

israil osmanlı eserleri

İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya 50 metre mesafedeki ''Ağlama Duvarı'' yanında başlattığı yıkım çalışmaları, Osmanlı eserlerine uzandı.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

İsrail Osmanlı'nın Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı!

Suriyeli araştırmacı Semir Hafız, "İsrail, 100 yılı aşkın geçmişe sahip İslami bir proje olan Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı. Bu, çok kötü niyetli bir girişim ve arkasında birçok komplo var" dedi...

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

YTÜ Davutpaşa kampüsünde Osmanlı eserleri restore ediliyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız ve Davutpaşa kampüslerindeki Osmanlı eserlerini restore ederek, eğitim ve araştırma amaçlı olarak kullanıma sunuyor.YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cibuti'deki Osmanlı eserleri restore edilecek

Cibuti'de, Osmanlı döneminden kalan 3 cami, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilecek. Projeyle ilgili detayları Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaret sırasında açıkladı.

Macaristan'daki Osmanlı eserleri turist çekiyor!

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki İbrahimgil "Macaristan'ın nüfusu 8 milyon ama 30 milyon turist geliyor. Macaristan'ın denizi yok, yani kültür turizmi için gelenler var" dedi

Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin öncü olduğu çalışma ile Bulgaristan'daki Osmanlı camileri restore edildi...

Osmanlı’nın ihtişamlı mücevherleri ArenaPark’ta sergileniyor!

Osmanlı Sarayı’nın en güzel mücevherlerinden oluşan sergi 29-30 Haziran tarihleri arasında ArenaPark’ta ziyarete açılıyor...

Mövenpick Hotel Türk ve Osmanlı mutfağını iftar sofralarına taşıyor!

Mövenpick Hotel Istanbul 11 Ayın Sultanı'nı, Türk ve Osmanlı mutfağından en seçkin örneklerin sunulduğu saraylara layık iftar sofraları ile karşılıyor...

israil osmanlı eserleri Haberi

israil osmanlı eserleri


Yıkımı devam eden eserler arasında Osmanlı döneminden kalma tarihi kemer ve binalar da bulunuyor.


Yıkıma karşı çıkan El Aksa Vakfı yaptığı yazılı açıklamada, ''İşgal güçleri, ikinci gününde Mescid-i Aksa'nın 50 metre uzağındaki Burak duvarının kuzeyinde bulunan tarihi kemer ve binaları yıkmaya devam ediyor'' ifadesini kullandı.


İsrail yönetiminin, yıkım yaptığı bölgeye sinagog, polis merkezi ve müze gibi yeni binalar inşa etmeyi planlandığı belirtiliyor. 


Osmanlılar korumaya almıştı


Mescid-i Aksa içinde ve çevresinde ibadet etmeleri yasaklanan Yahudiler, tarihte ilk kez Kanuni Sultan Süleyman'ın çıkardığı izinle mülkiyeti El-Aksa Vakfı'nda kalmak şartıyla ''Ağlama Duvarı''na gelerek ibadet etmeye başladı. 


Yahudilerin ibadet ettikleri ''Ağlama Duvarı''nın yenileme çalışmasını Kanuni döneminde Mimar Sinan yapmıştı.


Yahudilere, Kanuni Sultan Süleyman'dan önce sadece tarihi şehrin karşısındaki Zeytin Dağı'nda bulunan Yahudi mezarlıklarında dua etme izni veriliyordu. 

İsrail, 1948 savaşında...