07 / 05 / 2024

İsrail yıkım onayı

İsrail yıkım onayı

İsrail Yüksek Mahkemesi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde 700 Filistinlinin yaşadığı yaklaşık 70 evin inşa edildiği arazideki evleri boşaltılması kararını onayladı.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İsrail güçleri Batı Şeria'da bazı evlere yıkım tebligatı gönderdi!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'daki bazı konut sahiplerine yıkım tebligatı gönderdi...

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Filistinliler Tel Aviv’in 50 bin konutu yıkım politikasını protesto etti!

İsrail vatandaşı Filistinliler, Tel Aviv yönetiminin Akka kentine bağlı Nahaf beldesinde yıkım kararına tepki gösterdi. 

Mescid-i Aksa minberinden İsrail'in yıkım politikasına tepki!

Mescid-i Aksa İmam ve Hatibi Şeyh Yusuf Ebu Suneyne, İsrail'in Filistinlilerin konutlarına yönelik olan yıkım politikasını "etnik temizliğin" bir parçası olarak nitelendirdi.

Doğu Kudüs Han el Ahmer köyünün yıkımı ertelendi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Han el Ahmer köyünün yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erteleme kararının kısa süreli olduğunu söyleyen Netanyahu, bölgenin bir süre sonra tahliye edileceğini açıkladı.

İsrail, Han el-Ahmer'in yıkımını erteledi!

İsrail yönetimi, işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalında bulunan ve Filistinliler için direniş sembolü haline gelen Han el-Ahmer'in yıkım kararını erteledi.

İsrail'den Kudüs'teki Filistinli bedevilerin evleri için yıkım kararı!

Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail'in Kudüs'teki Filistinli bedevilere ait olan evler için aldığı yıkım kararını "ırkçılığın en çirkin tezahürü" olarak belirtildi.

İsrail'in yıkım çalışmalarına karşı duracağız!

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Adnan el-Hüseyni, İsrail tarafından gerçekleşen Mescid-i Aksa baskınlarından, yıkım faaliyetlerine, Yahudi yerleşim birimi inşa çalışmalarından, Kudüs’teki Filistinlilerin evlerine el koymasını değerlendirdi.

Fatih'teki 8 metruk bina için yıkım çalışmaları başladı!

Fatih Belediye Başkanı Demir: "Başlangıçta 8 metruk binayla ilgili Anıtlar Kurulu tarafından yıkım onayı verilmesinin ardından belediye olarak yıkım çalışmalarına başlandı. Yıkılan tarihi öneme sahip binalar aslına uygun olarak tekrar yapılacak" dedi.

Filistinliler yıkım kararından endişeli!

Batı Şeria'da Selfit'in batısındaki Brugin beldesi sakinleri, İsrail'in son yıllarda "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle bölgedeki evlere yıkım için gönderdiği tebligatlardan endişe duyuyor.

Kütahya Hüdarabbim Camii için yıkım kararı!

Kütahya'da Vali Şerif Yılmaz'ın tepki çeken "Orada İsrail ajanlığı öğretildiği için kapattım" sözleriyle kamuoyunun gündemine gelen Hüdarabbim Camii, bu kez yıkım kararıyla gündemde. İşte ayrıntılar...

İsrail yıkım onayı Haberi

İsrail yıkım onayı

İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'nde 700 Filistinlinin yaşadığı yaklaşık 70 evin inşa edildiği arazi, Yemenli Yahudilere ait olduğu için evlerin boşaltılması yönündeki kararı onaylandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Silvan Koruma Komitesi Sözcüsü Fahri Ebu Diab, konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesinin Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan Mahallesi'nde yaşayan bir grup Filistinlinin evlerinden çıkarılması kararına yapılan itirazı reddetti. 

İsrail Merkezi Mahkemesinin Silvan'daki 700 Filistinliye ait evlerin boşaltılması için bir üst mahkeme olan İsrail Yüksek Mahkemesine taşıdıklarını ifade eden Ebu Diab, Yüksek Mahkemenin de boşaltma kararını onaylamasıyla ailelerin zorla evden çıkarılacağını kaydetti. 

Filistinli ailelere ait evlerle verileren mahkeme kararında, "1948 öncesinde Yemenli Yahudilere ait olduğu iddia edilen arazi üzerinde inşa edilmesini" boşaltma kararına gerekçe...