27 / 04 / 2024

İşsiz kalan vatandaşlar

İşsiz kalan vatandaşlar

Ankara'da yaşayan işsiz vatandaş ödediği emlak vergilerini geri almak için başvuruda bulundu. 2009 'dan itibaren ödediği emlak vergilerinin iade edilmesi kararı çıktı.

İŞKUR açıkladı! İşsiz kalan vatandaşa 24 bin TL yardım! 

İşsiz kalan vatandaşlara devlet desteği ve nakdi yardımlar 24 bin 381 TL’ye kadar yükseldiği kaydedildi. İşsiz kalanlar 15 bin 880 liraya varan işsizlik maaşı alırken İşbaşı eğitim programlarına katılan vatandaşlar da ek olarak ayda 8 bin 501 lira daha kazanabiliyorlar.

2022 işsizlik maaşı ne kadar?

Her sene milyonlarca vatandaş işsizlik maaşından faydalanıyor. En fazla 10 ay boyunca ödenen işsizlik maaşı sayesinde işsiz kalan vatandaşlar rahat bir nefes alıyor. Peki, 1420 lira olan en düşük işsizlik maaşı 2022 yılında ne kadar olacak?

Depremde binaları hasar gören vatandaşlar dikkat!

AK Parti milletvekilleri, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinde 2020 yılında meydana gelen depremlerde binaları hasar gören vatandaşlar için konut kredisine yönelik teklif komisyonda yer aldı. 

Ev almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu!

1980’li senelerde gündemden düşmeyen yapı kooperatifleri adeta küllerinden yeniden doğuyor. Konut almakta zorlanan vatandaşlar kooperatiflerin yolunu tuttu...

Vatandaşlar tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde ne yapmalı?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, tasarruf finansman şirketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Tasarruf şirketlerinin tasfiye sürecinde öncelik vatandaşların ödemelerinin tahsil edilmesi olacak" dedi.

Vatandaşların yüzde 80'i tapu hizmetlerinden memnun!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tapu hizmetleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Adlı, yaptığı açıklamada, vatandaşların yüzde 80'lik kısmının tapu hizmetlerinden memnun olduğunu dile getirdi.

Çorum'da evleri yanan vatandaşlar yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor!

2017'de Çorum'da çıkan yangın nedeniyle evlerinden olan vatandaşlar yeni konutlarını teslim almayı bekliyor. Evleri yanan vatandaşlar Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka'yı durumu bildiren bir mektup yazdı. 

Hazine arazilerinde faaliyet yürüten vatandaşların haklarının korunması için önerge verildi!

Ecrimisil ödeyerek hazine arazileri üzerinde tarım faaliyeti yürüten vatandaşların haklarının korunması için yapılması gerekenlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Avcılar'da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Avcılar'da kentsel dönüşüm ile yıkılan binanın yanındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, sallandıklarını dile getirerek dışarı çıktı. Korku içerisinde olduklarını söyleyen vatandaşlar belediyeye şikayette bulundu. 

Antalyalı vatandaşlar arazilerini OSB'ye devretti!

Antalya OSB'nin 43 hektar daha büyümesini sağlayacak 5'inci genişleme alanında arazisi bulunan vatandaşlar, tapularını OSB'ye devretti. 

Düzce Akçakoca'da selden etkilenen vatandaşlar için 70 konut inşa edilecek! 

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 2019 Temmuz'da sel nedeniyle evleri hasar gören vatandaşlar için 70 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

İŞKUR'dan müjde! İşsizlere çifte maaş!

Koronavirüs salgınını önlemek için alınan tedbirler kapsamında bazı işletmelerin faaliyetlerine geçici süreliğine ara verildi. Bu nedenden dolayı işsiz kalan vatandaşlar işsizlik maaşından faydalanabiliyor...

İşsiz kalan vatandaşlar Haberi

İşsiz kalan vatandaşlar

İŞSİZKEN emlak vergisi ödenmeyecek, bu süreçte yatırılan emlak vergileri de belediyelerden geri alınabilecek. Ankara'da yaşayan A.T., 2002'den itibaren sahibi olduğu 200 metrekarelik eviyle ilgili kendisine gelen emlak vergilerini düzenli olarak ödedi. A.T., herhangi bir geliri olmadığını belirterek, indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanmak için başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen A.T. 2014 ve sonrası için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlandı. A.T., aynı gerekçelerin 2002'den itibaren var olması sebebiyle 2014'e kadar ödemiş olduğu emlak vergisi tutarlarının iade edilmesi için Yenimahalle Belediyesi'ne başvurdu. 



644 LİRA GERİ ÖDENDİ 


Olumsuz yanıt verilmesi üzerine A.T., Kamu Denetçiliği Kurumuna dilekçe verdi. Baş Ombudsman M. Nihat Ömeroğlu, A.T.'nin hiçbir gelirinin olmaması nedeniyle indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanabileceğini kaydetti. Ömeroğlu, A.T.'nin 5 yıllık zamanaşımı nedeniyle 2009'dan itibaren ödemiş olduğu emlak vergilerinin...