19 / 05 / 2024

İşsizlik artışı 2015

İşsizlik artışı 2015

İşsizlik artışı sanayi ve inşaattaki kayıplardan kaynaklanıyor İşsizlik oranındaki yükselme, istihdamda sanayideki sınırlı artış ve inşaatta yaşanan kayıplardan kaynaklandı.

ABD'de işsizlik maaşına başvuranların sayısı artıyor!

ABD Çalışma Bakanlığı’nın düzenli olarak açıkladığı haftalık işsizlik maaşı başvurularına ilişkin verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı almak için talepte bulunanların sayısı 245.000 kişiye yükseldi. Artış Mart ayından bu yana devam ediyor.

İşsizlik artışının üçte ikisi inşaattan!

İkinci önemli gelişme ise bu işsizlik artışının asıl olarak inşaat sektöründen kaynaklandığıdır. Son bir yıldaki 1 milyon 7 bin kişilik işsiz artışının 673 bini, yani üçte ikisi inşaat sektöründeki kayıptan kaynaklanıyor...

Tek-Art İnşaat 2015'e ait geçici vergi beyannamesini yayınladı!

Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar A. Ş., Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda 2015 yılına ait geçici vergi beyannamesini yayınladı. Beyanname Sermaye Piyasası Kurulu mevzuatına göre düzenlenmedi.

Dükkan kira artış oranı Aralık 2015!

Kira zam hesaplamaları kanunen ev ve dükkanlarda farklı şekilde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? Dükkan kira artış oranı Aralık 2015 nedir?

TEFE TÜFE kira artışı Aralık 2015!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Bu artış dönemin enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Peki, TEFE TÜFE kira artışı Aralık 2015 nasıl hesaplanır?

2015 yılı kira artışı enflasyon oranı!

Kiracıya yapılacak senelik zamlar enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, 2015 yılı kira artışı enflasyon oranı nedir? Aralık ayında evdeki ve işyerindeki kiracıya ne kadar zam yapılır?

İşyeri kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmeleri yıllık olarak yenilenen kiracılara mal sahipleri belli oranlarda zam yapıyor. Peki, Aralık ayında işyeri kiracısına ne kadar zam yapılır? İşte işyeri kira artış oranı Aralık 2015..

Konut kira artış oranı Aralık 2015!

Kira sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedeline de belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Aralık ayında yenilenen kira için ne kadar artış yapılır? İşte konut kira artış oranı Aralık 2015..

Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır?

Kira artışı hesaplamalarında, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarından ÜFE kullanılıyor. Peki, kira artışı hesabında hangi oranlar kullanılır? Aralık 2015 kira artışı nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Aralık ayı kira artış oranı 2015!

Taşınmaz kiralamalarında mal sahibi ile yapılan sözleşmenin uzaması halinde yeni kira döneminde kira bedelinde artış yapılıyor. Peki, ne kadar artış yapılabilir? İşte Aralık ayı kira artış oranı 2015..

Kira artış oranları Aralık 2015!

Taşınmaz malların kiraya verilmesi ve kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, Aralık ayında ne kadar zam yapılır? İşte kira artış oranları Aralık 2015..

Kasım kira artışı 2015!

İşyeri ve meskenlerde kira artışı farklı şekilde hesaplanıyor. Meskenlerde kanunen ÜFE oranlarının kullanılması zorunlu olurken, işyerlerinde bu kural 2020 yılına kadar uygulanmıyor. İşte Kasım kira artışı 2015 oranları..

Kira artış oranı hesaplama formülü Kasım 2015!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam uygulayabiliyor. Peki, kirada nasıl artış yapılır? İşte kira artış oranı hesaplama formülü Kasım 2015..

İşsizlik artışı 2015 Haberi

İşsizlik artışı 2015

 Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (Betam) Direktörü Prof. Dr. Seyfettin Gürsel ile Yrd. Doç. Dr. Gokce Uysal ve Araştırma Görevlisi Melike Kökkızıl'ın yaptığı değerlendirmede, Şubat döneminde tarım dışı işgücü 58 bin artarken istihdamın 75 bin arttığına işaret edildi ve şöyle denildi:

"Tarım dışı istihdam artışı esas olarak hizmetler istihdamındaki aylık 118 binlik artışa dayanmaktadır. Bu dönemde sanayi istihdamındaki artış 2 bin ile sınırlı kalmış, inşaatta ise 45 binlik istihdam kaybı yaşandı."

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye genelinde işsizlik oranı Ocak-Şubat-Mart aylarını kapsayan Şubat döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre 1.0 puan artışla yüzde 11.2 düzeyine yükseldi. Aynı dönemde işsiz sayısı da, geçen yılın aynı dönemine göre 401 bin kişi artarak 3 milyon 226 bin kişiye tırmandı.

Betam'ın notunda, Şubat...