06 / 05 / 2024

işsizlik fonu konut üretimi

işsizlik fonu konut üretimi

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İşsizlik Fonu'nda toplanan yaklaşık 90 milyar TL'nin yüzde 10'luk kısmı olan 9 milyar TL ile yılda 150 bin konut yapılabileceğini böylece işsizliğe de çözüm üretilebileceğini söyledi

Avrupa'da artan işsizlik ve yüksek enflasyon konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabilir!

Avrupa Merkez Bankasına bağlı Avrupa Sistemik Risk Kurulu (ESRB) tarafından hazırlanan rapora göre Avrupa'nın pek çok ülkesinde konut sektörüne ilişkin risklerin sürdüğü kaydedilirken, artan işsizlik ve yüksek enflasyonun konut kredilerinin geri ödenmesini zorlaştırabileceği belirtildi.

TÜİK açıkladı; işsizlik yüzde 9,6'ya yükseldi! 3 milyon 337 bin kişi işsiz...

TÜİK, haziran ayına dair işgücü istatistiklerini paylaştı. Verilere göre haziran ayında işsizlik oranı yüzde 9,6'ya çıktı. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 337 bin oldu.

İngiltere'de işsizlik beklentileri aşarak yüzde 4 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere'de işsizlik, mart-mayıs dönemini kapsayan 3 aylık dönemde bir önceki 3 aylık döneme göre yüzde 0,2 artış göstererek, yüzde 4'e çıktı. 

İşsizlik yüzde 10'un altına düştü! Mayıs'ta istihdam 63 bin kişi arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, işsizlik yüzde 10'un altına düştü. İşte o rakamlar...

İşsizlik maaşı yeni zamla kaç lira oldu? Rakamlar bir bir verildi! İşsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek?

En düşük memur maaşı ve memur maaş zam oranı ile ilgili yapılan açıklamaların ardından işsizlik maaşının ne kadar olduğu yeniden merak konusu oldu. Peki işsiz kalanlara ne kadar maaş verilecek? 

İşsizlik maaşına zam geldi mi? Temmuz ayı işsizlik maaşı ne kadar olacak?

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte gözler maaş zamlarına çevrildi. Peki, İşsizlik maaşına zam geldi mi? Temmuz ayı işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Ali Öztunç'tan işsizlik maaşı ile ilgili çarpıcı açıklama: İşsizlik maaşı hayal oldu!

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'tan işsizlik maaşıyla ilgili çarpıcı açıklama geldi: İşsizlik maaşı hayal oldu. İşte son dakika gelişmesi...

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 26 bin kişi azaldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, piyasa beklentilerinin altında gerçekleşen işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta bir önceki haftaya göre 26 bin kişi azaldı.

İşsizlik maaşı kaç TL oldu? Yeni rakamlar tek tek açıklandı: En az 5 bin 365 TL verilecek!

Asgari ücret zammının belli olmasının ardından 2023 yeni işsizlik maaşı tutarının ne kadar olduğu da merak edilmeye başlandı. Yeni rakamlar tek tek belli oldu. 

İşsizlik maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak? En az bu kadar maaş alınacak! 

Yeni asgari ücret ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken işsizlik maaşına gelecek zam merak konusu oldu. Peki yeni işsizlik maaşı kaç lira olacak?

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

Avro Bölgesi'nde işsizlik Nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi!

​​​​​​​Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre,  Avro Bölgesi'nde işsizlik, nisan ayında yüzde 6,5 seviyesine geriledi...

ABD’de işsizlik maaş başvurularında azalma!

Amerika Birleşik Devletlerinde ilk kez işsizlik maaşı isteğinde bulunanların sayısında azalma meydana geldi. İşte detaylar!

işsizlik fonu konut üretimi Haberi

işsizlik fonu konut üretimi


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İşsizlik Fonu'nda toplanan yaklaşık 90 milyar TL'nin yüzde 10'luk kısmı olan 9 milyar TL ile yılda 150 bin konut yapılabileceğini böylece işsizliğe de çözüm üretilebileceğini söyledi. Aslan, "Kaynak hazır. Evsize ev, işsize iş" dedi.


Evsizler için

Aslan, "2012 yılında fondaki miktarın yüzde 10'unun Güneydoğu Anadolu Projesi'ne aktarıldığı belirtiliyor. Bir yüzde 10'luk kısmı da dar gelirli, bugüne kadar hiç ev sahibi olamamış vatandaşlarımız için harcansın. Bu yüzde 10, 9 milyar TL demek. Bu parayla 100 metrekarelik bir daire yaklaşık 70 bin liraya malolacağından hareketle yılda 150 bin konut yapılabilecektir. Kirada perişan olan evsiz vatandaşlara aylık 300-350 lira gibi sembolik ödemelerle ev sahibi olma şansı yaratılacaktır" dedi. Bu sayede yüksek faizli banka kredileri yerine düşük faizli devlet desteği...