19 / 05 / 2024

işsizlik rakamı açıklandı

işsizlik rakamı açıklandı

TÜİK Temmuz ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,8 kadınlarda ise yüzde 12 oldu. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12 olarak gerçekleşti...

Emeklilere bu ay kesin ödenecek rakam şimdi açıklandı: İş Bankası emekli promosyon ne kadar?

Emekliler banka banka maaş promosyonlarını merakla araştırıyor. En çok merak edilen bankalar arasında da İş Bankası yer alıyor. Emeklilere bu ay kesin ödenecek rakam şimdi açıklandı. İş Bankası emekli promosyon ne kadar? 

Doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu! Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak

Dolar/TL kuru yükseliyor. Yatırımcılar dolar ne kadar olacak? sorusunu merak ederken doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu. Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak...

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığında zam! Yeni maaşlar rakam rakam açıklandı, hesaplara bu kadar yatıyor!

65 yaş maaşı, evde bakım parası, engelli aylığı gibi sosyal destek ödemelerinin zamlı rakamları açıklandı. İşte merak edilen o rakamlar...

TÜİK işsizlik rakamlarını duyurdu: İşsizlik aralıkta 12 bin kişi azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık 2023 işsizlik rakamları açıklandı. Buna göre söz konusu ayda işsizlik 12 bin kişi azaldı. 

SSK, Bağ-Kur emeklisi, memur ve memur emeklisi maaşlarında flaş gelişme: Temmuz zammı için ilk rakam açıklandı!

Ek zamlı maaşlarını almaya hazırlanan SGK ve Bağ-Kur emeklileri ve memur ile memur emeklilerinin Temmuz zammı için ilk rakam açıklandı. İşte detaylar...

Finansal özgürlüğünüz için tam bu kadar yatırım gerekiyor! Rakam rakam açıklandı: Temettü, kupon, kira...

Yatırım yapacaklar ve yatırımcılar için finansal özgürlüğün yakalanması için ne kadar yapılması gerektiği tek tek açıklandı. 16,3 bin takipçili Finansal Özgürlük Yolcusu, X sosyal medya hesabından finansal özgürlük için açlık ve yoksulluk sınırına göre yatırım tutarlarını paylaştı. İşte o paylaşım..

İşsizlik oranı yüzde 8,5'a geriledi, 11 yılın dibinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına dair işsizlik verilerini açıkladı. Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı yüzde 8,5 seviyesinde gerçekleşti.

2023 yılı 3. çeyrek işsizlik rakamları açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı 2023 yılı 3. çeyrekte yüzde 9,2 seviyelerinde gerçekleşti.

TOKİ Gaziosmanpaşa projesinde son dakika! 431 konutluk yeni proje için tarih açıklandı!

TOKİ'nin Gaziosmanpaşa projesinde yer alan konutlar için yeni tarih açıklandı. 431 konutun yer alacağı yeni proje Yıldıztabya Mahallesi'nde yükselecek.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı! Türkiye’den de 19 şirket Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesinde!

 Avrupa’nın En İyi İşverenleri listesi açıklandı. Listede Türkiye merkezli ve Türkiye’de faaliyet gösteren çok uluslu 19 organizasyonun da yer aldığı bildirildi.

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Euro kurunun geleceği seviye açıklandı! Bu rakamı gören hemen dövizciye koşacak! 

Euro/TL kurunda son dakika gelişmeler yatırımcılar tarafında yakından takip edilirken ''Euro yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu araştırılıyor. Euro kurunun geleceği seviye açıklandı! Bu rakamı gören hemen dövizciye koşacak! 

işsizlik rakamı açıklandı Haberi

işsizlik rakamı açıklandı

TÜİK Temmuz ayı işsizlik verilerini açıkladı. Buna göre, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 8,8 kadınlarda ise yüzde 12 oldu. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik oranı yüzde 12 olarak gerçekleşti. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 18,2 iken,15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 10 olarak gerçekleşti. İşsiz sayısı aynı dönemde 2 milyon 654 binden 2 milyon 867 bin kişiye çıktı. Söz konusu ayda genç işsizlik oranı yüzde 18,2 olarak hesaplandı.


İSTİHDAM ORANI YÜZDE 46,3 OLDU


Temmuz 2014 döneminde 15 ve daha yukarı yaştaki istihdam edilenlerin oranı ise yüzde 46,3 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,9, kadınlarda ise yüzde 27,2 olarak gerçekleşti. İstihdam edilenlerin yüzde 22,4’ü tarım, yüzde 19,9’u sanayi, yüzde 7,3’ü inşaat, yüzde 50,5’i ise hizmetler sektöründe yer aldı. İşgücü nüfusu...