13 / 05 / 2024

İstanbul 2012 Kent Almanağı Taksim Meydanı

İstanbul 2012 Kent Almanağı Taksim Meydanı

İstanbul 2012 Kent Almanağı adından sıkça söz ettiren Taksim Meydanı'na odaklanıyor

Kiralar uçtu, ev sahipleri kiracılarını çıkarmaya başladı!

Son dönemde mega kent İstanbul, başkent Ankara ve İzmir'de ev bulmak oldukça zorlaştı.

Olası İstanbul depreminde kaç bina hasar görecek?

Olası İstanbul depreminde kent genelinde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 53 bine yakın binanın ağır hasar göreceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da gayrimenkul yatırımları azalıyor!

İstanbul, 2012’de 30 Avrupa metropolü içinde, gayrimenkul yatırımları listesinde zirvedeydi. Bölgedeki istikrarsızlık yüzünden 5 yılda son sıraya indi.

İstanbul'da mahalle bazında dönüşüm yapılmalı!

GYODER Kurucu Başkanı ve Krea Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kodal mahalle bazında dönüşümlerin İstanbul'daki kent dokusunu çağdaş niteliğe kavuşturabileceğini kaydetti.

2005 yılında İstanbul'da bina yükseklikleri giderek artıyor!

2005 yılında İstanbul'da kent içinde konut yapılacak arsanın az olması nedeniyle yeni projelerdeki bina yükseklikleri gittikçe artıyormuş. 2 bin 108 gökdelenin bulunduğu şehire 116 gökdelen daha inşa edilecekmiş.

TerraceMix 2 yıl boyunca kira garantisi sunuyor!

Dünyanın en gözde metropelleri arasında olan İstanbul’da kent yaşamının ihtiyaçlarına göre bir proje daha geliyor. İnanlar’ın TerraceMix projesi, düşük metrekareli dairelerle öğrencilerden, genç profesyonellere, yatırımcılara kadar farklı kesimlerin ihtiy

İşte CHP'nin İstanbul projeleri!

CHP'nin, 7 Haziran'da genel seçime yönelik "yaşanacak bir İstanbul" sözünün de bulunduğu broşürde, İstanbul'da "kent işçiliği" adı altında projeler hazırlanacağı belirtildi.

Başakşehir Kentsel Bir Model konferansı 9 Nisan'da!

1990'ların sonunda, İstanbul'da kent merkezinden uzakta Başakşehir isminde yeni bir uydukent ortaya çıktı. Güvenlikli siteyle, şimdilerde büyük ölçüde neoliberal dindar orta sınıfa ev sahipliği yapıyor.

Kadıköy'deki tarihi köşk akademi oluyor!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün ve tüm İstanbul’un kent düşüncesi, eğitim ve kültür-sanat birikimine katkı sağlayacak yeni bir konsepti hayata geçiriyor..

1983 yılında İstanbul'da günde 5 bin ton çöp gömülüyormuş!

1983 yılında İstanbul Belediyesi, kent çöpünü çevreye zarar vermeden değerlendirerek yok edecek teknolojiyi bir türlü seçemiyormuş. Şehirdeki 5 bin ton çöp toprağa gömülüyormuş, 100 tonu ise denize dökülüyormuş.

Tuzla Havaray hattının ihalesi açık ihale usulü ile yapıldı!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak ve yaklaşık 5 km uzunluğunda olacak Tuzla havaray hattının proje ihalesi yapıldı. Açık ihale usulü ile yapılan ihaleye 11 firma katıldı.

Havaray Tuzla'dan uçacak!

İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. D-100 Karayolu ile Sahil arasında yaklaşık 5 kilometrelik hattı kapsayan Tuzla Havaray Projesi'nin ihale tarihi belirlendi.

Tuzla Havaray ne zaman bitecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 8 havaray projesi bulunuyor. İstanbul'da kent trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak "havaray" için Tuzla'da düğmeye basıldı. Tuzla Havaray Projesi 2 Şubat'ta ihale edilecek.

İstanbul 2012 Kent Almanağı Taksim Meydanı Haberi

İstanbul 2012 Kent Almanağı Taksim Meydanı

Taksim Meydanı İstanbul Kent Almanağı'na konu oldu. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan 2012 Almanağı'nın şubat ayı bölümü Taksim Meydanı'na...