29 / 04 / 2024

istanbul afet riski

istanbul afet riski

Uzmanlar İstanbul'un depreme hazırlık olmadığını belirtti. Uzmanlara göre, tüm kenti ilgilendiren özellikle yapısal problemlere ilişkin olumlu adımlar atılmadı.

6.6 milyon konut afet riski altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 6,5 milyon konutun afet riski altında olduğunun tahmin edidiği, ancak, bu 6,5 milyon konutun hepsinin bir anda yıkılmasının sözkonusu olmadığı belirtildi.

34 trilyon dolar değerindeki 616 şehir afet riski altında!

Swiss Re'nin raporuna göre İstanbul Avrupa'nın afetler karşısında en büyük ekonomik kayba uğrayacak şehirleri arasında gösterilirken, dünyada da ilk 10 içinde. En büyük risk altındaki şehirler ağırlıklı olarak Asya'da yer alıyor.

İstanbul afet dirençli bir şehir yapılabilir mi? Nasuh Mahruki 8 maddede sıraladı!

AKUT eski Yönetim Kurulu Başkanı, Nasuh Mahruki, X sosyal medya hesabından, İstanbul'un afet dirençli bir şehir haline getirmek için yapılması gerekenleri 8 maddede açıkladı. İşte ayrıntılar...

Afet yasası mülkiyet hakkını ihlal edecek mi? CHP, AYM'ye gidiyor! 

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun ile ilgili tartışmalar devam ederken, CHP, söz konusu kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmeyi planlıyor. İşte yeni yasa ile ilgili tartışılan o konular...

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin deprem gerçekliği yeniden gündeme oturdu. Kandilli'den yeni İstanbul depremi açıklaması! Kahramanmaraş depremleri İstanbul'daki riski artırdı mı? 

Afet riskli alanların dönüştürülmesine ilişkin faiz destekli kredide anapara üst limiti yükseltildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında hak sahipliği esas destek sağlanacak kredi anapara tutarı üst limiti yükseltildi.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'da değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Süleyman Soylu'dan afet riski azaltma planları açıklaması!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) düzenlenen Afet ve Acil Durum Kurulu 2020 Yılı 1. Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kurulun ülkeye, millete, afet anında ve sonrasında yapılacaklara katkı sağlamasını dilediğini belirtti. 

istanbul afet riski Haberi

istanbul afet riski

Büyük Marmara depreminin üzerinden 20 yıl geçti. 7.4 şiddetindeki büyük Marmara depreminde 17 bin 480 kişi yaşamını yitirmişti. Resmi rakamlara göre, 23 bin 781 kişi yaralandı, 285 bin 211 konut 42 bin 902 işyeri hasar gördü. İstanbul'da 454 kişi yaşamını yitirdi. 

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, uzmanlar İstanbul'un olası bir depreme hazır olmadığını belirtiyor.TMMOB İstanbul Şehir Plancıları Odası Başkanı Tayfun Kahraman konuya ilişkin şunları söyledi: 

"20 yıl çok ve bu sürede yapılabilecek çok şey varken, biz bir arpa boyu yol kat edemedik. İstanbul, hâlâ depreme hazırlıksız ve hâlâ tüm kenti ilgilendiren özellikle yapısal problemlere ilişkin olumlu adımlar atılmadı. Konutlarımızın yani yaşam mekânlarımızın hali ise ortada, bugün İstanbul’da deprem olmadan yapılar kendiliğinden çöküyor. Bu yapı stoku varlığını korurken İstanbul için...