18 / 05 / 2024

istanbul avm metrekare kira bedeli

istanbul avm metrekare kira bedeli

Araştırmaya göre alışveriş merkezlerinde kira değerleri ağırlıklı ortalaması Türkiye genelinde aylık bazda 29,03 dolar/m2. Kira bedellerinde öne çıkan şehirlerden İstanbul ve Ankara ayrıştırıldığında ortalamaların düştüğü görülüyor.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 114,6 artış! 

AVM metrekare verimlilik endeksinde, Şubat 2024'te, bir önceki yılın aynı ayına kıyasla ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 114,6 oranında artış kaydedildi. 

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 82,9 arttı! 

Ocak 2024 Döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 82,9 arttı.

AVM'lerin 2023 yılı cirosu ikiye katlandı! Metrekare başına toplam ciro 89 bin 432 TL oldu!

Alışveriş merkezi metrekare verimliliğini düzenli biçimde analiz eden AVM Endeksi verilerine göre, alışveriş merkezi metrekare cirosu 2023 yılında bir önceki seneye göre nominal değerde yüzde 99,6 arttı.

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 arttı! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 10 bin 856 TL oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre Aralık 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 artarak 2848 puana yükseldi. 

Mall of İstanbul AVM'nin değeri ikiye katlandı: 21.6 milyar TL!

Mall of İstanbul AVM'nin 29 Aralık 2023 tarihi itibarıyla toplam değeri açıklandı. Dev AVM'nin değeri, 1 yılda resmen 2'ye katlandı. Peki dev AVM'nin pazar değeri ne kadar oldu? Hangi mağazalar var? Kiralanabilir alanı kaç metrekare? 

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 92,1'lik artış!

Kasım 2023 döneminde AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 92,1, bir önceki aya göre ise yüzde 13,3 artış gösterdi.

AVM metrekare verimlilik endeksinde yüzde 77,4 artış! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 8.771 TL oldu!

Ekim 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 77,4 arttı. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro da ülke genelinde 8 bin 771 TL oldı. İşte açıklanan Ekim verileri...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

AVM metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 arttı! 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Temmuz sonuçlarına göre, metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 artış gösterdi. İşte detaylar...

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Haziran'da yüzde 114,6 arttı! 

Haziran 2023 dönemine ilişkin AVM Metrekare Verimlilik Endeksi açıklandı. Açıklanan rakamlara göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 114,6 artış yaşandı. İşte ayrıntılar...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Mayıs'ta yüzde 100,1 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 100,1 arttı

istanbul avm metrekare kira bedeli Haberi

istanbul avm metrekare kira bedeli

Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme, Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinin kira değerleri ile ilgili gerçekleştirdiği "Türkiye Alışveriş Merkezleri Kategori Bazlı Kira ve Alan Analizi Raporu" araştırması ile bir ilke daha imza attı. Araştırma kapsamında EVA Gayrimenkul, Türkiye genelinde alışveriş merkezlerinde bulunan toplam kiralanabilir alanının %25'i üzerinde geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirerek, Türkiye genelinde AVM kira değeri haritasını çıkardı. Alışveriş merkezlerinde yer alan markaların sektörlerine göre 17 temel kategoride incelendiği çalışmada; ödenen ortalama kira değerleri, kullanım alanları, alan/kira verimliliği oranları tespit edildi.  Veriler 7 bölge, İstanbul, Ankara ve Anadolu bazında detaylandırıldı. 


Bugüne kadar yapılmamış bir çalışma

EVA Gayrimenkul, Türkiye’de alışveriş merkezleri (AVM) sektörünü irdelemek amacıyla büyük resimde Türkiye geneli, bir alt ölçekte bölgeler, mikro düzeyde ise büyük şehirler ve Anadolu...