03 / 05 / 2024

istanbul belediyesi inşaat müdürlüğü

istanbul belediyesi inşaat müdürlüğü

1939 yılında İstanbul Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nde inşaat ve imar müdürlüğü adında iki tane müdürlük varmış. 1938 yılı haziran ayında İnşaat müdürlüğü , İmar müdürlüğüne bağlanacakmış.

1935'te 'İstanbul'da inşaat çalışmaları durdu' iddiası!

1935 yılının sonlarına doğru İstanbul'da inşaat çalışmalarının durduğuna dair haberler gelmeye başlamış.  Peki 1935 yılında İstanbul'da inşaat durdu mu?

İnşaat yasaklarına uymayanlara büyük ceza! Belediyeler işletmeleri sıkı takibe aldı!

5 Mayıs-15 Ekim arasında uygulanan inşaat yasağı süresi boyunca kurallara uymayan firmalara cezai yaptırım uygulanıyor. Kuşadası Belediyesi inşaat yasağı boyunca kurallara uymayan firmalara göz açtırmadı.

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul'un inşaatı kaç yıl sürecek?

Bir televizyon programına katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu proje inşaatının 5 yıl süreceğini açıkladı. 

Kanal İstanbul'un inşaat çalışmalarına ilişkin dikkat çeken iddia!

Yüksek Şehir Plancısı Ayşe Yıkıcı, Kanal İstanbul için inşaat çalışmalarının 25 Nisan’da başlayacağını ileri sürdü. Yıkıcı, bu tarihten önce vatandaşların itiraz etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy'de kaçak inşaat mı yaptı?

Eyüpsultan Belediyesi’nin Haliç Koruma Alanı’ndaki İBB'ye ait arazide kaçak inşaat yaptığı öğrenildi. İBB, inşaatın durdurulması için belediyeye yazı gönderdi. İBB CHP Meclis Üyesi Gülsüm Polat, “Oldu-bittiye izin vermeyeceğiz” dedi.

Sultanbeyli Belediyesi'ne imara aykırı inşaat soruşturması!

İBB, Sultanbeyli Belediyesi'nin özel aile hastanesinin imara aykırı ek inşaatına göz yumduğu iddialarına ilişkin harekete geçti. İBB konuyla ilgili evrakları belediyeden isterken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da soruşturma başlattı.

Altındağ Belediyesi gençlik merkezi ve spor alanı inşaatını mühürledi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Altındağ Belediyesi’nin gençlik merkezi ile spor alanı inşaatını mühürledi. İlçe belediyesi tarafından mahkemeye gönderildi. Mahkeme yürütmeyi durdurmaya karar verdi.

Kanal İstanbul'un inşaatı nedeniyle İstanbul'da yaşanacak sıkıntılar mecliste!

Kanal İstanbul Projesi'nin inşaatı süresince İstanbul trafiğinde yaşanacak sıkıntılar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da inşaatı devam eden metrolar ne zaman açılacak? 

İstanul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat çalışmalarına devam edilen metro hatlarının ne zaman açılacağı merak ediliyor. İşte tüm detaylar...

İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  metro hatları ile yolculuk süreleri kısalıyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk...

Kapaklı Belediyesi’nden inşaat ruhsatlarına yüzde 30 indirim!

Kapaklı Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı ikinci oturumu gerçekleşti. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, indirim ruhsatları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu, “Uygulama ile birlikte inşaat ruhsatlarına yaklaşık olarak yüzde 30’a yakın indirim gerçekleşmiş oldu.’’…

istanbul belediyesi inşaat müdürlüğü Haberi

istanbul belediyesi inşaat müdürlüğü

İnşaat işleri

Hazirandan sonra imar müdürlüğüne bağlanacak.


Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nde inşaat ve imar müdürlüğü namıyla iki müdürlük vardır. İmar müdürlüğü şimdi şehir planının tanzimi ile meşguldür. Yarın da bu planın tatbiki işleriyle uğraşacaktır.

İnşaat şubesi de bina inşaat planlarını tetkik etmekte, kanuna ve talimatnameye muvafık bina inşa edilmesine nezaret eylemektedir.


Fakat şehir planı hazırlanıp tatbik edildikten sonra her iki şubenin birleştirilmesine lüzum görülmektedir. İstanbul'un imarı, herşeyden evvel bina inşaatına taalluk ettiği için yeni inşaat imar planında kabul edilen esaslara göre yapılacaktır. Bu düşünce ile ayrı inşaat şubesine lüzum görülmektedir. 


Yeni sene bütçesi tatbik edildiği zaman İstanbul şehir planı da tekamül etmiş olacak ve tatbikine başlanacaktır. Bu itibarla 938 bütçesiyle imar ve inşaat şubeleri birleştirilerek imar şubesi kadrosu genişleyecektir. Bu suretle bundan sonra inşaat...