20 / 05 / 2024

İstanbul Belediyesi temizlik işler

İstanbul Belediyesi temizlik işler

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü 1968 yılında Almanya'dan iki adet süpürge makinesi getirtmiş ve bunları Adalar'da kullanmış. 1970 yılında ise bu makineler, geceleri İstanbul sokaklarını temizleyecekmiş.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Mardin'in Dargeçit Belediyesi alt yapı çalışmalarına hız verdi!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Mardin'in Dargeçit Belediyesi, temizlik ve alt yapı çalışmalarına hız verirken, çocuklar için 4 gün içerisinde oyun parkı yaptı.

Sancaktepe Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi açıldı!

Sancaktepe Belediyesi'nin Temizlik İşleri Müdürlüğü Şantiyesi Belediye Başkanımız İsmail Erdem’inde katıldığı tören ile hizmete açıldı. Şantiye 44 araç ve 414 personel ile hizmet verecek.

Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş. İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı haber...

1948 yılında Çırağan Sarayı İstanbul Belediyesi'ne devredilecek!

1948 yılında hükümet Çırağan Sarayı'nı İstanbul Belediyesi'ne devredecekmiş. Bir Amerikan firması yanık haldeki sarayı devralacak olan İstanbul Belediyesi ile temasa girerek Çırağan'ı uluslararası bir otel yapmak istemiş.

1938 yılında Taksim'de yer altına otopark yaptırılacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Taksim'de yer altında bir otopark yaptırmaya karar vermiş. Taksim Kışlası ve müştemilatının yıktırılmasından sonra yeraltı otoparkı yaptırılması işi Henri Prost'un onayına bırakılacakmış.

1938 yılında Üsküdar ve Kadıköy'ün imar planı hazırlanacak!

1938 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayan Fransız Mimar Prost, Üsküdar ile Kadıköy'ün imar planını hazırlayacakmış. İstanbul Belediyesi iki ilçenin maketlerini hazırlayacak, Prost'da avan projeyi hazırlayacakmış.

İstanbul Belediyesi imar vergisi almaya başlayacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi İmar Vergisi adı altında yeni bir vergi almaya başlayacakmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1938 yılında Eminönü Meydanı'nın açılmasına başlanacak!

1938 yılında İstanbul Belediyesi, Bayındırlık Bakanlığı'ndan gelen talimatnameyle Eminönü ve Yeni Cami etrafının açılması işine başlayacakmış. Yeni Cami'nin önündeki binalar ve Valide Han'ın bulunduğu ada kaldırılacakmış.

1937 yılında imar vergisi alınacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi İmar Vergisi adı altında yeni bir vergi almaya başlayacakmış. Belediye, Prost'un hazırladığı imar planını uygulamak için İmar Vergisi adıyla yeni bir vergi alacakmış.

1937 yılında Tophane'den Taksim'e geniş bir cadde açılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, Tophane Yokuşu'ndan Taksim Meydanı'na kadar uzanan geniş bir otomobil yolu açacakmış. Bu iş için Tophane'den başlayan Firuzağa Yokuşu'nun her iki tarafındaki bütün arsalar istimlak edilecekmiş.

1937 yılında İstanbul bostanları şehir dışına çıkarılacak!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, tifo vakalarının artması üzerine şehirde temizlik mücadelesine başlayacakmış. Şehirdeki bostanların kanalizasyon sularıyla sulanması bu tarihi bostanların şehir dışına çıkarılmasını gündeme getirmiş.

1937 yılında İstanbul Belediyesi 5 yıllık çalışma programı hazırlamış!

1937 yılında İstanbul Belediyesi, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 5 yıllık çalışma programı hazırlamış. Daha çok yol ve kanalizasyon çalışmalarının olduğu programa 9 milyon 314 bin lira sarf edilecekmiş.

İstanbul Belediyesi temizlik işler Haberi

İstanbul Belediyesi temizlik işler



İstanbul sokaklarını süpürge makinesi ile temizlenecek


  BELEDİYE Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından iki yıl önce Almanya'dan getirtilen ve Heybeliada ve Büyükada'da çalıştırılan süpürge makineleri şehrin ihtiyacı göz önünde tutularak, Adalar'dan alınmış ve biri İstanbul'da, biri de Anadolu Yakası'nda asfalt yolları temizlemeye başlamıştır. İlgililerin belirttiklerine göre, altlarında yatay ve dikey süpürgeler bulunan silindir benzeri araçlar yollar kadar kaldırım kenarlarının temizliğini de yapmakta, ancak ana caddelerdeki trafik sıkışıklıkları, makinelerin hızlı iş yapmasını engellemektedir. 


  ÖZELLİKLE GECE ÇALIŞIYOR


 Temizlik işleri yetkilileri bu makinelerin sayesinde mesela sahil asfaltının, Yeşilköy - Sirkeci bölümündeki bir şeridin bir buçuk saat içinde temizlenebildiğini açıklamışlar, bu makinelerle özellikle gece yapılan...