29 / 04 / 2024

İstanbul Belediyesinin vergi gelirleri

İstanbul Belediyesinin vergi gelirleri

1972 yılında İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul Metrosu'nun gerçekleşmesi için İstanbulluların yardımını sağlamak amacıyla, elektriğin kilovatına 1 - 5 kuruş arasında Metro Vergisi adıyla bir vergi konmasını kararlaştırmış.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

Deniz GYO 2020 yılı 4. dönem kurum geçici vergi beyannamesi!

Deniz GYO'nun Vergi Usül Kanunu hükümlerine göre hazırlanmış 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemine ait ayrıntılı gelir tablosu, 2020 yılı 4. dönem kurum  geçici vergi beyannamesi ekinde bağlı bulunduğu İstanbul Zincirlikuyu Vergi Dairesi'ne verildi.

Otelciler belediyelerden vergi ve harçların ertelenmesini istedi!

Türkiye Otelciler Birliği'nce üyelerinin yer aldığı şehirlerin belediyelerine ve İstanbul’daki ilçe belediyelerine yazı gönderilerek, belediye harç ve vergi ödemelerinin üç ay ertelenmesi çağrısı yaptı.

İstanbul Büyükçekmece Vergi Dairesi yıkılacak!

Silivri'de meydana gelen depremde hasar gören İstanbul Büyükçekmece Vergi Dairesi yıkılıp yeniden inşa edilecek...

Çekmeköy'deki vergi dairesi ihtiyacı mecliste!

İstanbul ili Çekmeköy ilçesinin vergi dairesi ihtiyacına ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı 11 milyona yaklaştı!

Vergi mükellefi sayısı 2018 sonu itibarıyla bir önceki yıla kıyasla 377 bin 695 kişi artış kaydederek 10 milyon 956 bin kişiye ulaşırken, İstanbul'daki faal mükellef sayısı 3 milyon 162 bin 532'yi buldu.

Üsküdar Vergi Dairesi'nin taşınmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Üsküdar Vergi Dairesi'nin Ümraniye ilçesine taşınması hususu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sorularını, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a sordu..

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indi, hisse yükseldi!

Mobilya ve beyaz eşyada yapılan vergi düzenlemelerinin ardından Borsa İstanbul'da işlem gören sektör hisseleri hızla yükseldi.

Vergi dairelerinde yapılandırma mesaisi!

İstanbul'da, vergi ve prim borçları başta olmak üzere, bazı alacakların yeniden yapılandırılması ödemeleri için gece de açık tutulan vergi dairelerinde yoğunluk oluştu.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazandı!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davaya ilişkin İstanbul 9. Vergi Mahkemesi tarafından verilen ve Vakıf GYO lehine sonuçlanan mahkeme kararı için, düzeltme talebi Danıştay 9. Dairesi'nin 2016/311 E. 2016/5497 K.s. kararı ile reddedildi.

Fitch, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kredi notunu ve görünümünü teyit etti.

Vergi mahkemelerinde tapu harcı kararı verildi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, vergi mahkemelerinde tapu harcı kararını değerlendirdi. İşte İstanbul 2.Vergi Mahkemesine açılan davada mevcut tapu harçlarının muafiyet kapsamı...

İstanbul Belediyesinin vergi gelirleri Haberi

İstanbul Belediyesinin vergi gelirleri



İ.E.T.T hükümete başvurdu..


Metro yapımı için elektrik zammı geliyor


  İETT Genel Müdürlüğü metronun gerçekleşmesi için İstanbulluların da yardımını sağlamak amacıyla, elektriğin kilovatına 1-5 kuruş arasında ''Metro Vergisi'' adıyla bir vergi konmasını kararlaştırmıştır. Bu konuda İETT Genel Müdürü, Belediye Meclisi'ne hükümete ve gerekli bakanlara bilgi vermiş, kanun teklifi yapılması istenmiştir. 

  İETT Genel Müdürü Saffet Gürtav metro vergisi ile ilgili şu bilgiyi vermiştir:


  400 MİLYONLUK DIŞ KREDİ


 - ''Metronun yapılması İstanbul iç ulaşımını sağlama yönünden artık zorunlu hale gelmiştir. Metro için 400 milyon liralık dış kredi sağlanmıştır. Geri kalan 600 milyon liralık iç kredi de sağlandığı takdirde, hemen inşaata girişilecektir. Elektriğin kilovatına...