04 / 05 / 2024

istanbul boğaziçi alanı kaç hektardır

istanbul boğaziçi alanı kaç hektardır

İstanbul Boğaziçi Alanı; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Aralık 1974 tarih, 8172 sayılı Kararı ile Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Peki, İstanbul Boğaziçi alanı kaç hektardır?

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ahmet Pınarbaşı, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir ve Murat Selçuk ortaklığında kuruldu.

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin sit alanı statüsü değiştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nün 8 Eylül tarihinde açıkladığı karara göre, yeşil alan içinde bulunan Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi doğal sit alanının statüsünde değişiklik yapıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'nden 'kampüsler taşınacak' iddiasına yanıt!

Boğaziçi Üniversitesinin mevcut kampüslerinden taşınarak farklı bölgelerde yer alan mekanlarda yeni kampüslere yerleşeceği yönünde son günlerde yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruyacak ve kurtaracak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kanal İstanbul, Boğaziçi'ni koruma, kurtarma projesidir. Boğaz'ın özgürlük projesidir" şeklinde konuştu. 

Boğaziçi kararı İstanbul'a ihanet olur!

Boğaziçi kararının İstanbul'a ihanet olacağını ifade eden İmamoğlu, "Henüz alınmış bir karar yok. Taslak ve duyumlar var. Bir masada 3-5 teknik insanın 16 milyonluk bir kentin geleceğine dair karar verme işi değildir. Yapılan ihanetlerin büyük kısmı da bu metot ile yapılmıştır" dedi...

Boğaziçi’ndeki yapılarda İBB Meclisi devre dışı kaldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin seçim öncesi yaptığı son toplantıda Boğaziçi ile ilgili dikkat çeken bir karara imza atıldı. Boğaziçi ön görünümünde yer alan tescilli kültür varlığı olan yapılarda planlama süreci uzun olduğu için İBB Meclisi devre dışı bırakıldı.

40 mahalleye Boğaziçi imar barışı piyangosu!

Boğaziçi öngörünüm bölgesinde yer alan ve bu sebeple imar affı kapsamına alınmayan bazı bölgelerin yapı kayıt belgesi almalarına izin verildi.

Boğaziçi öngörünüm imar barışı kapsamına resmen alındı!

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen; Boğaziçi öngörünümü imar barışı kapsamına alan yasa teklifi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Boğaziçi öngörünüm resmen imar barışı kapsamına alınmış oldu...

Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi ön görünümde yer alan yapıların imar barışı kapsamına alınabilmesi için Mecliste görüşmeler başladı. Peki, Boğaziçi ön görünüm imara açılıyor mu?

Boğaziçi'ne imar düzenlemesi!

TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre Boğaziçi sahil şeridi ve öngörünüm bölgesinde yer alan alanlardaki taşınmaz maliklerin imar barışından yararlanması amaçlanıyor.

Boğaziçi Yönetim A.Ş, üç sertifika aldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi Yönetim A.Ş, üç farklı kuruluştan bina ve tesis yönetim hizmetleri alanında sertifika aldı.

istanbul boğaziçi alanı kaç hektardır Haberi

istanbul boğaziçi alanı kaç hektardır

Boğaziçi alanı kaç hektar?

Boğaziçi Kanunu, İstanbul Boğaziçi Alanının kültürel ve tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini kamu yararı gözetilerek korumak ve geliştirmek ve bu alandaki nüfus yoğunluğunu artıracak yapılanmayı sınırlamak için uygulanacak imar mevzuatı belirliyor. 22.11.1983 tarihinde yürürlüğe giren Boğaziçi Kanunun 6. maddesi ile de 11.01.1984 tarihinde Boğaziçi İmar Müdürlüğü kurulmuştur.


İstanbul Boğaziçi Alanı; Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulunun 14 Aralık 1974 tarih, 8172 sayılı Kararı ile Doğal Sit Alanı olarak ilan edilmiştir. Peki, İstanbul Boğaziçi alanı kaç hektardır?


Boğaziçi Öngörünüm Alanı Sahil Şeridi ve Öngörünüm Bölgesi olmak üzere toplam 4634 hektarlık alanda çalışmalarını yürütmektedir. Bunun 165 hektarını Sahil Şeridi oluşturmaktadır. Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün görev ve yetkileri İBB'de şu şekilde açıklanıyor:


Boğaziçi İmar Müdürlüğü..

"Müdürlüğümüz Avrupa yakasında Sarıyer , Beşiktaş - Anadolu...