17 / 05 / 2024

İstanbul Boğazkesen Mescidi nerede

İstanbul Boğazkesen Mescidi nerede

İstanbul Rumeli Hisarı'nda tartışmalar arasında yapımı devam eden " Boğazkesen Mescidi " nin mimarisi gün yüzüne çıkmaya başladı.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Kanal İstanbul ile boğazdaki risk sona erecek!

İstanbul Boğazı'ndan geçen gemilerin denize döktüğü sintine atıkları, İstanbul Boğazı'nı tehdit eden seviyelere geldi. Kanal İstanbul projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte boğazdaki risk de sona erecek.

Boğaziçi öngörünüme imar barışı geliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in aylardır emek verdiği İstanbul Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nin de imar barışına müracaa edebilmesi için TBMM'ye yasa teklifi verildi..

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar yabancıların gözdesi oldu!

Fiyatları 100 milyon doları bulan İstanbul Boğazı'ndaki yalılar yabancıların da gözdesi oldu. TL’nin değer kaybetmesiyle Ortadoğu ülkelerinin yalılara olan ilgisi arttı.

İstanbul Boğazı'nda 60 yalı satılmayı bekliyor!

İstanbul Boğazı'ndaki 60 yalı satılmayı bekliyor, yalılardan fiyatları 4,5 milyon dolar ile 95 milyon dolar arasında farklılık gösteriyor.

İstanbul Boğaz'ının yalıları zamana direniyor!

İstanbul Boğazı'nın her iki yakasını süsleyen kimi ahşap, kimi kagir 600 yalıdan bugün sadece 150'si aslını koruyor. 

Boğaz’daki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı’nda yer alan 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen konuyla ilgili olarak, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

İstanbul Boğazı'ndaki 16 muhteşem yalı!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı geçtiğimiz hafta yaşanan gemi kazası sonrasında büyük hasar gördü. Peki Boğaz'da kaç yalı var? İşte İstanbul Boğazı'ndaki 16 muhteşem yalı...

Boğazdaki yalılar mercek altında!

Sabah Gazetesi'nden Sonat Bahar ve Zeynep Acar İstanbul Boğazı’nda geçen hafta yaşanan kazanın ardından boğazdaki tarihi yalıları mercek altına aldı..

Boğaz'ın kendine hayran bırakan görkemleri yalıları!

İstanbul Boğazı'nın her iki yakası hem tarih hem de servetle doldu taştı. Tarihi yalılar herkesi kendisine hayran bırakıyor. 

İstanbul Boğazı'nda tavizsiz uygulama gerekiyor!

İstanbul Boğazı'nda bir tanker, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü altında yer alan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarptı ve büyük hasar meydana geldi...

Kanal İstanbul'un en büyük faydası Boğaz'ın güvenliğini artırmak!

İstanbul Boğazı'nda Malta bayraklı 225 metre uzunluğundaki yük gemisinin çarpması sonucu Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı kullanılamaz hale geldi. Kanal İstanbul'un önemi ortaya çıkmış oldu. 

İstanbul Boğazı’ndaki ünlü yalılar ve sahipleri!

İstanbul Boğazı'nın incileri olan yalılar mimari özellikleriyle göz dolduruyor. 1700'lü yıllardan günümüze ulaşan yalıların bir kısmı ismini Osmanlı döneminde yaşayanlardan almıştır... Peki günümüzde bu yalılarda kimler oturuyor? İşte cevabı...

İstanbul Boğazkesen Mescidi nerede Haberi

İstanbul Boğazkesen Mescidi nerede

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul'un fethinden önce yaptırılan Rumeli Hisan'nın kale ve burçları bakımsızlık nedeniyle kapalı tutulmaya devam ederken hisarın tiyatro alanında yapımına başlanan ve tartışmalara neden olan Boğazkesen Mescidi projesinde kaba inşaatta sona yaklaşıldığını yerinde tespit ettik. Ağustos ayında hizmete girmesi beklenen mescit için açık hava tiyatrosunun olduğu alan saç levhalarla katılırken, çalışmaların aralıksız devam ettiğine tanık olduk. 


İBB'den cami kararı Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belyediyesi'nde olan mescidin yapımı için 28 Mayıs 2013'de yapı ruhsatı alındı. 2014 Haziran'da inşaat başladı. Ağustos ayında açılışı planlanan projenin kaba inşaatında sona yaklaşılırken sanat tarihi uzmanları, 18. yüzyılda yıkıldığı tahmin edilen projeye "gereksiz ve ideolojik" olduğu için karşı çıkıyor. 


Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Bakırköy ilçesinde Dünya Ticaret Merkezi'ne ait arsanın 4 bin 350...