29 / 04 / 2024

İstanbul Cezaevi

İstanbul Cezaevi

1993 yılında tarihi Sultanahmet Cezaevi'nin otel olarak restorasyon çalışmaları başlamış. 1848 yılında Darülfunun olarak inşa edilen, Cumhuriyet döneminde ise hapishane olarak kullanılan bina da restore sonrasında turistler konaklayacakmış.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne 5 duruşma salonu inşa edilecek!

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ne FETÖ ve darbe girişimi davaları sanıklarının yargılanacağı 5 duruşma salonu inşa edilecek.

Çorum İskilip Cezaevi için imzalar atıldı!

Çorum İskilip'e cezaevi inşa edilecek. 28 milyon TL harcanarak yapılacak proje kapsamında imzalar atıldı. Cezaevi, 19 bin metrekare arsa üzerinde yükselecek.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesi iptal edildi!

Bayrampaşa Eski Cezaevi’ni kapsayan kentsel dönüşüm planları idare mahkemesi tarafından iptal edildi.

Ordu Akkuş'a açık cezaevi inşa ediliyor!

Ordu Akkuş'a yeni açık cezaevi kazandırılacak. İnşaat çalışmalarına başlanılan cezaevinin ilçeye katkı sağlaması bekleniyor.

Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi Bayrampaşa'ya değer katacak!

Bayrampaşa’nın çehresini baştan sona değiştirecek eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Sincan Cezaevi Yerleşkesi'ndeki dev salon inşaatında sona gelindi!

Sincan Cezaevi Yerleşkesi’nde FETÖ’cü hainlerin yargılanması için geçen ağustosta inşaatına başlanan dev salonda son hazırlıklar yapılıyor. İlk dava 28 Şubat’ta...

Bayrampaşa eski cezaevi alanındaki dönüşüm sekteye uğramaz!

Bayrampaşa'daki 'eski cezaevi alanı'na ilişkin dördüncü kez yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Abdülnaser Şimşek, inşaatın devam edeceğini belirterek “İstek doğrultusunda İBB Meclisi'nde bir karar alınır ve proje devam eder” dedi.

Bayrampaşa eski cezaevi alanı imar planı durduruldu!

Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi`nde, "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alana ilişkin Kentsel Dönüşüm amaçlı imar planları dördüncü kez yargıya taşındı.

Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı hızla sürüyor!

Yapımı devam eden Yozgat Kapalı ve Açık Cezaevi inşaatı devam ediyor. Cezaevinin 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Gaziantep'te bin 500 kişilik T tipi cezaevi yapılıyor!

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yapımı planlanan bin 500 kişilik yarı açık ve T tipi cezaevi temel atma töreni ile ilk kazma vuruldu.

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

İstanbul Cezaevi Haberi

İstanbul Cezaevi



Tarihi cezaevinde konaklama sırası turistlerde


Sultanahmet Cezaevi... Darülfunun olarak inşa edildi... Meclis, Adliye, Maliye ve Evkaf binası olarak kullanıldı... 1933'te geçirdiği yangın sonrasında cezaevi oldu. Şimdi turistik otel olacak. Avusturyalılar restorasyonu sürdürüyor.


Jale ÖZGENTÜRK


    Nazım Hikmet'ten Orhan Kemal'e, Orhan Veli'den Kemal Tahir'e kadar birçok ünlü yazarın konaklamak zorunda kaldığı Sultanahmet Cezaevi'nde artık turistler kalacak. Binanın en geç iki yıl içinde turizme açılacağı belirtiliyor. 

    İstanbul'un tarihi yapısında önemli bir yeri olan Sultanahmet Meydanı'nda bulunan Cezaevi'nin ilginç bir geçmişi var. 

    1848 yılında Darülfunun binası olarak yani üniversite binası olarak inşa edilen bu bina daha sonra ki yıllarda...