05 / 05 / 2024

istanbul çöpleri nereye dökülüyor

istanbul çöpleri nereye dökülüyor

İstanbul'da 1936 yılına kadar çöpler denize dökülüyormuş. Çöpler denize döküldükten sonra sahilde toplanıyormuş ve pis bir koku oluşuyor. Belediye çöplerin denize dökülmesinde vazgeçerek fırınlarda yakarak imha etmeyi düşünmüş.

Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Son günlerde sıkça tartışmalara neden olan Kanal İstanbul projesinin ÇED raporu yayınlandı. Kanal İstanbul projesi güzergahı herkes tarafından merak ediliyor. Peki Kanal İstanbul nedir? Kanal İstanbul nereye yapılacak?

Sone İstanbul Projesi Nereye Yapılacak?

Cathay Sone İstanbul ev fiyatları 310 bin liradan başlıyor. Küçükçekmece Basın Ekspres'te inşa edilen Sone İstanbul'da teslimler Aralık 2017'de... Peki Sone İstanbul Projesi Nereye Yapılacak?

2014 emlak vergisi nereye ve nasıl ödenir?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisini kim nasıl hangi oranda ödeyecek? Kimler emlak vergisi ödemelerinden muaf tutulacak? 2014 emlak vergisi nereye ve nasıl ödenir?

Emlak vergisi beyannamesi nereye verilir?

Emlak vergisi için her sene beyanname verme yükümlülüğü bulunmuyor. Ancak, vergi değerini değiştiren durumlarda yeniden beyanname veriliyor. Peki, emlak vergisi beyannamesi nereye verilir? İşte yanıtı..

Tekin Acar Mall of İstanbul şubesi hizmete açıldı!

Türkiye genelindeki mağazalaşma atağını sürdüren Tekin Acar Cosmetics, bu kapsamda Mall Of Istanbul Avm’de yeni mağazasını açtı. Bu mağazada 3-25 Mayıs tarihleri arası yapacağınız 2. ürün alışverişlerinize %30 indirim fırsatı sunuluyor...

The İstanbul Edition turizmde engelleri kaldırıyor!

The istanbul Edition, turizm sektöründeki engelli istihdamını arttırmaya ve sektörde fırsat eşitliği yaratmaya yönelik sunduğu 'Turizmde Biz de Varız' adıyla başlattığı sosyal sorumluluk projesinin ilk mezunlarını verdi...

Çevre temizlik vergisi nereye ve ne zaman ödenir?

İşyeri sahiplerinin ödemeleri gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisi nereye ve ne zaman ödenir? 2014 yılına ait çevre temizlik vergisi ne kadar?

Emlak vergisi nereye nasıl ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince, arsa, arazi, işyeri ve mesken sahipleri tarafından emlak vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki emlak vergisi nereye nasıl ödenir? Emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi 2014..

Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat!

Makro ve Akyapı ortaklığı iel istanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de inşa edilen ve 1476 konuttan oluşan Bahçetepe İstanbul Medikule Rezidans fiyat bilgileri ni haberimizin içinde bulabilirsiniz.

İstanbul'da kentsel dönüşümün sosyal boyutu ele alındı!

Kentsel Dönüşümün Sosyal Boyutu konulu sempozyum, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) gerçekleştirildi.

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi nereye verilir?

Veraset ve intikal vergisi mükelleflerinin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesi nereye verilir? İşte beyanname verilme yerleri bu haberde...

Black Box İstanbul, Haziran'da açılıyor!

UNIQ İstanbul kompleksi içerisinde yer alacak Black Box Istanbul, Haziran'da açılıyor. Lansmanlardan moda şovlarına konserlere kadar birçok etkinliğin bulunacağı Black Box Istanbul, 5 bin 800 kişi kapasiteli tasarlandı

Black Box İstanbul Maslak nerede?

Maslak'ta konumlanan UNIQ Istanbul kompleksi içerisinde yer alan Black Box İstanbul'a metro, otobüs ve minibüs hatları ile ulaşım mümkün. Black Box İstanbul, bu yılın Haziran ayında açılacak

istanbul çöpleri nereye dökülüyor Haberi

istanbul çöpleri nereye dökülüyor

Temizlik işi

Çöplerin denize dökülmesinden vazgeçiliyor


İstanbul'un çöpleri denize dökülmek suretiyle ortadan kaldırılır. Bunun bir çok mahzurları görülmüştür. Denize dökülen çöpler sahillerde toplanarak fena koku neşrettikten başka bu usul bir çok masrafı da mucip oluyor.

Belediye bunu göz önüne alarak çöplerin denize dökülmesinden vazgeçmiştir. Çöplerin imhası için büsbütün yeni bir usul takip edilecektir. Bunların fırınlarda yakılması çok muhtemeldir. Bütçeye bu maksatla tahsisat konacaktır. Çöp arabaları da ıslah edilecektir. Şimdiden bir nümune arabası yaptırılmıştır.

              

Akşam Gazetesi 4 Kanunusani (Ocak) 1936


Abdullah Kutalmış...