22 / 07 / 2024

istanbul da avm sayısı

istanbul da avm sayısı

Türkiye’de inşa edilen alışveriş merkezlerinin 71’i son 4 yılda işlevini yerine getiremediği için kapandı. İstanbul kilit vurulan 37 alışveriş merkezi ile başı çekti. 10 butik AVM ise işlev değiştirdi.

AVM metrekare verimlilik endeksi geçen yıla göre yüzde 76,3 arttı! İstanbul'da metrekare başına düşen ciro 14.225 TL!

AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçları açıklandı. Mayıs 2024 döneminde, bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmamış olarak incelendiğinde yüzde 76,3 oranında artarak 3024 puana yükseldi.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare başına düşen ciro İstanbul'da 13 bin 477 TL, Anadolu'da 10 bin 417 TL!

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, nisanda geçtiğimiz senenin aynı dönemine göre nominal olarak yüzde 75,7, bir önceki aya göre yüzde 9,7 yükseldi. Kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 13 bin 477 TL, Anadolu'da 10 bin 417 TL oldu. İşte detaylar...

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 96,4 arttı! İstanbul'da kiralanabilir metrekareye düşen ciro 12 bin 928 TL!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research işbirliğiyle hazırlanan AVM Endeksi’nin Mart ayı sonuçları belli oldu. Buna göre, AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde yüzde 96,4 artış kaydetti. 

İstanbul’da açılacak yeni AVM’ler belli oldu, bu ilçelere AVM geliyor!

Yüzden fazla AVM’nin bulunduğu megakent İstanbul’da bu yıl 3 yeni AVM daha hizmete giriyor. İşte hizmete girecek AVM’ler ve bulundukları ilçeler.

İstanbul’da bu yıl 2 yeni AVM açılıyor!

Pandemi dönemiyle zor günler geçiren alışveriş merkezleri için toparlanma sinyalleri de gelmeye başladı. 2023 yılını büyüyerek kapatan ECE Türkiye bu yıl İstanbul’da 2 yeni AVM'yi faaliyete geçirecek.

AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL oldu! 

Ağustos 2023 döneminde AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 81,7 yükseldi. Ayrıca, AVM'lerde kiralanabilir metrekare alanı başına düşen ciro İstanbul'da 9.998 TL'ye ulaştı. İşte detaylar...

İstanbul'da Şubat ayı enflasyonu yüzde 3.8 oldu! Yıllık rakam buz kestirdi!

İTO, Şubat 2023'te istanbul'da perakende fiyatların yüzde 3,83, toptan fiyatların yüzde 2,38 oranında yükseldiğini duyurdu. İTO, yıllık enflasyonu ise yüzde 78 şeklinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

VEGA AVM İstanbul’da 500 liralık alışveriş yap, para yüklü Param Card’ı kap!

30 Eylül 2022 tarihine kadar Vega İstanbul AVM içerisinde yer alan tüm mağazalardan aynı gün içerisinde yapılan 500 Türk Lirası ve üzeri alışverişe içinde 100 Türk Lirası yüklü Param Card hediye edilecek.  Kampanya sınırlı sayıda, faydalanabilmek için acele edin…

Blackspade 18'inci mağazasını Vadi istanbul'da hizmete açtı!

Markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Blackspade, Vadi istanbul'da mağaza açtı...

İstanbul'daki AVM ve dükkanların kapanma saati değişti!

İstanbul'da AVM, cadde mağazaları ve semt dükkanlarının çalışma saatleri koronavirüs nedeniyle yeniden düzenlendi.

Galip Öztürk ve Derkan Başer Batum'da AVM satın aldı iddiası!

Cinayetten müebbet hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan sanal bahis çetesinin elebaşlarından Derkan Başer, Gürcistan’da bir araya geldi. İki firarinin Batum’daki bir AVM’yi satın aldığı öne sürüldü.

Mağaza kiracıları da AVM sahipleri de zor durumda!

Kovid-19 salgını sebebiyle sıkıntıya giren işletmeler arasında AVM'lerde yer alıyor. Bir süre kapalı tutulan daha sonrasında da kısıtlamalarla açılan AVM’lerde sadece dükkanları işleten kiracılar değil, AVM’lerin sahipleri de zor durumda...

istanbul da avm sayısı Haberi

istanbul da avm sayısı

İnşaat sektörünün büyümesinde önemli bir yer edinen alışveriş merkezleri (AVM) kırmızı alarm veriyor. Ülke genelinde bir yandan yenileri inşa edilirken bir yandan da birçok AVM ya kapanıyor ya da başka bir işleve dönüştürülüyor.  


Metrekareleri uygun

Son 4 yılda işlevini tamamen yitiren AVM sayısı 71’i buldu. Bunların kiralanabilir alanı 1 milyon metrekareyi aşıyor. En fazla AVM çöplüğüne dönen il 37 AVM ile İstanbul. Son 4 yıl içinde birtakım değişikliklerle yeniden sektöre kazandırılan AVM'ler de oldu. Bunların en büyük şansı kiralanabilir alanların küçük olması olarak özetlenirken bu türde geri dönen toplam AVM sayısı 10.



Yabancılar yön veriyor

Eva Gayrimenkul ve Akademetre’nin ortaklaşa hazırladığı AVM raporuna göre Türkiye genelinde Mayıs 2015 itibariyle 349 AVM bulunuyor. Toplam kiralanabilir alan 10 milyon 100 bin 556 metrekareye işaret...