28 / 04 / 2024

İstanbul’da açılacak yeni AVM’ler belli oldu, bu ilçelere AVM geliyor!

İstanbul’da açılacak yeni AVM’ler belli oldu, bu ilçelere AVM geliyor!

Yüzden fazla AVM’nin bulunduğu megakent İstanbul’da bu yıl 3 yeni AVM daha hizmete giriyor. İşte hizmete girecek AVM’ler ve bulundukları ilçeler.



Yönettiği yaklaşık 200 alışveriş merkezi ile Avrupa sektör lideri Alman ECE Marketplaces’in iştiraki ECE Türkiye, bu yıl yapımı süren 3 yeni AVM’yi faaliyete geçireceklerini belirtti.

Geçen yılı büyümeyle bitiren ECE Türkiye, portföyündeki AVM’lerin perakende satış cirolarını yüzde 90, müşteri giriş sayılarını ise yüzde 9 oranında yükseltti. Türkiye’de 9 alışveriş merkezini yöneten ECE’nin portföyünde inşaatı süren 3 yeni AVM de bulunuyor. Yaklaşık  600 bin metrekare kiralanabilir alanda 2 bin 500 kira kontratını yöneten şirket, bu yıl hizmet vermeye başlayacak AVM’lerle başarı grafiğini yükseltmeyi, yeni projelerle de portföyünü artırmayı hedefliyor.

Dunya.com.tr’de yer alan habere göre 2023’ün kendileri için oldukça başarılı geçtiğini bildiren ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO’su Nuri Şapkacı, zorlu koşullara rağmen, portföydeki AVM’lerin gücü, başarılı kiralama performansı, yenilemeler ve doğru pazarlama stratejileri sayesinde 2023’te perakende satış cirolarının bir önceki yıla göre yüzde 90 arttığını ve bu oranın enflasyonun da 25 puan üzerinde olduğuna dikkat çekti.

YÜZDE YÜZ DOLULUK ORANINA ULAŞILDI

2023’te AVM’lerimizde 60 bin metrekareye denk  gelen 200’den fazla yeni kiralama/yeniden kiralama yapıldığını belirten Nuri Şapkacı, “Müşteri taleplerine yanıt verebilmek için mevcut AVM’lerin yenilenmesine önem veriyoruz. Bu kapsamda bir yıl önce portföyümüze kattığımız Palladium Ataşehir AVM’de bir renovasyon çalışması başlattık. Devraldığımızda doluluk oranı yüzde 90 olan Palladium Ataşehir AVM’de, yeni kiralamalarla 9 bin metrekarede 22 mağazanın kiralama işlemleri tamamlandı. Şu an yüzde 100 dolulukla devam ediyor” şeklinde konuştu.

ÇEKMEKÖY VE BAŞAKŞEHİR’E 3 AVM

ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve COO’su Semet Yolaç Canlıel, Akdeniz ise yeni projelerle ilgili bilgi verdi: “Bu yıl İstanbul Başakşehir’deki V Metroway ile Çekmeköy’de inşaatı devam eden ve 7 milyar TL yatırımla Ağaoğlu ÇekmeköyPark AVM açılacak, İsra Holding tarafından inşa edilen  V Metroway, Başakşehir’de yapılıyor. V Metroway, 25 bin metrekare kiralanabilir alan üzerinde 80 mağaza ile hizmet verecek. 2025’te hizmete girecek V Mall İstanbul, Başakşehir’de bir perakende destinasyonu olacak.

Bu devirde konut almak yatırım mı, baş belası mı!

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

En çok hangi şehirlerden ev alanlar kazandı?

Ev sahipleri zengin, kiracılar yoksul mu? Mağdur ev sahibinden Bakan Tunç'a yüzde 25 zam sınırı tepkisi!

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

 


Geri Dön