02 / 05 / 2024

istanbul deniz dolgusu çalışmaları

istanbul deniz dolgusu çalışmaları

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un bazı ilçelerinde deniz dolgusu yapılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Türkiye'nin yüz ölçümünü artıran Rize Şehir Hastanesi'nde son dakika! Resmen tamamlandı! 

Rize'de inşa edilecek şehir hastanesinde, 8 milyon ton taşın kullanıldığı, 350 bin metrekare büyüklükteki alanda 1 sene devam eden deniz dolgusu tamamlandı. İşte ayrıntılar... 

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Rize Şehir Hastanesi'nde son durum ne?

Rize'de inşa edilen şehir hastanesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Şehir hastanesinin deniz dolgusu sondaj işlemleri yapılıyor. 

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen son bina yıkıldı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen son binanın  yıkımı gerçekleşti. 

Rize Belediye Blokları yıkılıyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, deniz dolgusu üzerinde olan ve korozyon sebebiyle tehlike arz ettiği belirlenen Belediye Blokları'nın yıkımı sürüyor.

Rize Belediye Blokları'nda yıkım başladı!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 1970'li senelerde deniz dolgusu üzerine yapılan, kentin ticaretinin yüzde 30'unun gerçekleştiği ve korozyon sebebiyle tehlike arz eden "Belediye Blokları"nın yıkımları başladı.

Kentsel dönüşüm Rize'de kira ücretlerini artırdı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 23 hektarlık alandaki 118 dükkân, 174 ofis ve 60 konutta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Kentsel dönüşüm ile birlikte bölge kira ücretleri arttı.

Rize'de yıkımlar başladı!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ve korozyon nedeniyle riskli duruma gelen 4 bin 174 bağımsız yapının yıkımı başladı. 

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Rize'de 4 bin 174 binada dönüşüm başlıyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen 4 bin 174 yapıda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. 

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

istanbul deniz dolgusu çalışmaları Haberi

istanbul deniz dolgusu çalışmaları



İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul'un bazı ilçelerinde deniz dolgusu yapılacağı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde " Basına ve kamuoyuna yansıyan haberler doğrultusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kartal ve Maltepe İlçeleri sahilinin tamamını kapsayan Çetin Emeç Bulvarı, Caddebostan-Pendik sahil yolu ve Turgut Özel Bulvarını içeren alanı dolgu yapacağı bilinmektedir. Toplam büyüklüğü 325 bin metrekare olacak alan ile igili ihale çalışmaları yapıldığı söylenmektedir." dedi. Tanal bu açıklamalar akabinde 5 soru sordu.


Tanal'ın soruları

1. Kadıköy, Maltepe, Kartal, Tuzla sahil bandında deniz dolgusu yapılacak mıdır?


2. Kamu yararına yapılması planlanan deniz dolgusu ve projenin amacı nedir?


3. İstanbul Büyükşehir Belediyesince eğer deniz dolgusu yapılacak ise ihale tarihi, şartları, ihale ilanı belirtilmiş midir?


4. Bahsi...