27 / 05 / 2024

istanbul denize girilecek yer

istanbul denize girilecek yer

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan deniz temizliği ölçümleri Temmuz ayı verileri açıklandı. Rapora göre İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlerde...

İstanbul ve 3 ilde denize girmek yasaklandı! Ferahlamak isteyenler yandı!

Marmara Bölgesi'nde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek bazı bölgelerde yasaklandı. Yetkililer, yasağın ne zaman kalkacağı hakkında bilgi verdi. İşte, denize girme yasağının geçerli olduğu iller ve ilçeler...

İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi Sea Pearl Ataköy!

İstanbul’un denize sıfır tek premium projesi Sea Pearl Ataköy'de 1.401 daire ve otel bulunuyor. Proje büyüleyici mimarisiyle göz dolduruyor.

1991 yılında İstanbul denize kayıyormuş!

1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin yaptığı araştırmaya göre İstanbul her yıl denize doğru kayıyormuş. Haliç, Boğaziçi ve Küçükçekmece çevresinde zemin her yıl 4-5 milimetre hareket ediyormuş.

1971 yılında İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş!

1971 yılında, üç yüz yirmi yazıhanenin bulunduğu Unkapanı'ndaki, İstanbul Sebze ve Meyve Hali denize kayıyormuş. Hal tavanının sütunlarında açıklık meydana gelmiş ve sahilde bulunan bir bölümünde çökme olmuş.

Ilıca'da denize akan lağım suları pes dedirtti!

Son olarak ilçenin en gözde yerlerinden biri olan dev turizm tesislerinin bulunduğu Ilıca'da Altın Koy olarak bilinen bölgede rögardan taşıp denize akan lağım suları "pes" dedirtti.

Güneşli'de benzersiz bir proje: Divan Suites İstanbul G-Plus

Türkiye'nin otelcilik ekolü Divan Grubu, Mar Yapı işbirliğiyle, İstanbul'un yükselen yatırım merkezi Güneşli'de önemli bir projeyi hayata geçirdi. Divan Suites istanbul G-Plus, 120 Standart Oda, yer alıyor.

Fortis İstanbul Basın Ekspres Yolu'nda yükseliyor!

Gate inşaat tarafından hayata geçirilecek olan Fortis istanbul projesi Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan Aslan Tır Garajı arazisinde inşa edilecek. Fortis İstanbul projesi 391 adet daire ve 18 adet dükkandan meydana geliyor.

Galataport, İstanbul’un denize açılan kapısı olacak!

Salıpazarı Liman İşletmeciliği'nin hayata geçireceği Galataport Projesi’nde İstanbul’un en güzel Boğaz sahil şeridini halka açmayı planlıyor.30 dönüme yakın alanıyla, İstanbul’un en güzel meydanlarından ve kamusal alanlarından biri olacak.

Maden atıklarının denize boşaltılmasına vize!

Karada uygun ortam bulunmaması halinde maden atıklarının denize boşaltılması gündemde. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın maden atıklarına ‘ detaylı izleme ’ şartıyla onay vermeye hazırlandığı belirtiliyor.

Galataport, İstanbul'un denize açılan kapısı olacak!

Galataport ile şu ana kadar kullanıma kapalı olan İstanbul'un en güzel sahil şeridinin halka açılması ve şehirli yaşamın yeni bir kapıdan denizle buluşması planlanıyor.

Galataport, İstanbul’un denize açılan kapısı olacak!

Galataport ile şu ana kadar kullanıma kapalı olan İstanbul’ un en güzel sahil şeridinin halka açılması ve şehirli yaşamın yeni bir kapıdan denizle buluşması planlanıyor..

Quasar İstanbul yaşam merkez olmayı hedefliyor!

Türkiye ve dünyanın ilk metalüks gayrimenkul projesi olan Quasar istanbul, İsviçre'nin kalite, mükemmeliyet ve konfor anlayışını Türk misafirperverliği ve kültürel zenginliğiyle buluşturarak lüks yaşam merkezi olmayı hedefliyor.

Conrad İstanbul en iyi konferans oteli!

Conrad istanbul, tüm dünyadaki seyahat acentelerinin oylarıyla belirlenen Dünya Seyahat Ödüllerinin (World Travel Awards) Avrupa finalinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye'nin En İyi Konferans Oteli seçildi.

istanbul denize girilecek yer Haberi

istanbul denize girilecek yer

İstanbul’un yüzülebilir 81 noktasından alınan numuneler toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptokok olmak üzere üç farklı kategoride analiz edildi. Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’nde belirtilen su kalitesi ölçeklerine göre değerlendirilen deniz suyunun 81 noktada da temiz ve yüzülebilir olduğu sonuçları çıktı.


81 yüzme alanı dışında, yüzme alanlarını etkileyebilecek, dere-deniz bağlantıları, yağmur suyu kanalı vb. 25 nokta ise “Kirlilik İzleme Noktası” olarak belirlendi.


Yüzme alanları olmayan, olabilecek veya olması muhtemel kirlilik baskısını incelemek veya yüzme suyu kalitesinde ortaya çıkabilecek sorunların takip edilmesi amacıyla belirlenen bu noktalarda da rutin numuneler alınarak analiz ve izlemeler yapılıyor.


Her yaz, yüzme sezonu boyunca (Mayıs- Eylül) 2 haftada bir yapılan analizlerin sonuçları http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/denizsuyuanaliz/ halka duyuruluyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin plaj, cankurtaran, güvenlik ve büfe hizmetleri sunduğu plajlar; Avrupa Yakası'nda Menekşe...