23 / 11 / 2024
fuzul

istanbul deprem çalıştayında neler konuşuldu

istanbul deprem çalıştayında neler konuşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Deprem Çalıştayı'nın ilk gününde bilim insanları, İstanbul depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nda neler var? İşte 14 maddede İstanbul Deprem Seferberlik Planı!

İstanbul'un olası depremlere karşı daha dayanıklı hale gelmesini planlamak amacıyla İstanbul Deprem Seferberlik Planı hazırlandı. Peki İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nda neler var? İşte 14 maddede İstanbul Deprem Seferberlik Planı... 

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek için Sapanca’da 20-21 Temmuz tarihlerinde bir çalıştay gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Toplam 4 bin 159 okul deprem riski altında! Hangi ilde kaç okul riskli?

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) yaptığı bilimsel bir çalışma sonucunda Türkiye genelinde toplam 4 bin 159 okulun deprem riski altında olduğunu açıkladı. Peki hangi ilde kaç okul riskli?

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında asbest tehlikesi!

İstanbul'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde 1300 binanın yıkımı tamamlandı. Asbest Söküm Uzmanları Derneği (ASUD) Başkanı Mehmet Şeyhmus Ensari, kentsel dönüşüm çalışmalarında asbeste yönelik önlem alınmadığını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un imar çalışmalarında son durum ne?

Kanal İstanbul'un çevresi için düzenlenen imar çalışmalarının bir bölümü tamamlandı. İşte çılgın projenin imar çalışmalarında son durum. 

İstanbul'da deprem çalışmaları tam gaz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal konutlara ve deprem çalışmalarına ilişkin önemli yol kat edildiğini belirtti. "2 bine yakın sosyal konutu tamamlayıp anahtarlarını hak sahiplerine teslim ettik" diyen Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yürütülen deprem çalışmalarını da paylaştı.

II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul 21,22,23 Mayıs'ta!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Sultanbeyli Belediyesi'nden hasarlı bina açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), deprem çalıştayında Sultanbeyli'de 45 binanın hasarlı olduğunu dile getirmişti. İlçe genelinde toplam 33 bin bina olduğunu söyleyen Sultanbeyli Belediyesi, konuyla ilgili yazılı açıklama da yaptı.

Tunç Soyer'den deprem çalıştayı açıklaması!

İzmir'deki depremin ardından devam eden arama kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yönelik desteklerle ilgili açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 180 civarında yurttaşın enkaz altından çıkarılması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. 

İstanbul'da 790 bin bina deprem riski altında!

Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de, özellikle yapılaşmanın yüksek olduğu İstanbul ve birçok ilde deprem tehlikesinin yıkıcı etkilerine karşı önlem alınması gerekiyor.  

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

istanbul deprem çalıştayında neler konuşuldu Haberi

istanbul deprem çalıştayında neler konuşuldu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan Deprem Çalıştayı'nın ilk gününde bilim insanları, "İstanbul'un deprem tehlikesi"ni masaya yatırdı.

Moderatörlüğünü bilim insanı Prof. Dr. Marco Bohnhoff'un gerçekleştirdiği “İstanbul'un deprem tehlikesi" oturumunda Türkiye Deprem Vakfı'ndan Prof. Dr. Mustafa Erdik, Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Haluk Özener ve Prof. Dr. Semih Ergintav, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ise Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Prof. Dr. Sinan Özeren sunumlar gerçekleştirdi.

Posta'da yer alan habere göre, yaptığı konuşmada sadece beklenen depremin büyüklüğünü tahmin etmenin çözüm olmadığını dile getiren Prof. Dr. Mustafa Erdik, “Bizim, deprem olduğunda hangi segmentte olacak ve orada deprem olduktan sonra ikinci segmentin kırılma ihtimali ne olacak, o iki kırılmadan sonraki dalgalanma fenomeni nasıl gerçekleşecek…

''2005 yılından sonra yaklaşan depremle ilgili bazı tahminler...