12 / 05 / 2024

istanbul depreme dayanıklı yerler

istanbul depreme dayanıklı yerler

İstanbul depreme hâlâ hazır değil 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen İstanbul büyük depreme hazır değil. Olası depremde gidilecek alanlar AVM yapılırken, yapı denetimi ise zayıflatıldı.

Uzmanlar depreme dayanıklı binalar için İstanbul’da toplanacak!

Pek çok uzman muhtemel yıkıcı depremlere karşı önlem alınması konusunda uyarıda bulunuyor. Bu kapsamda, ST Alternatif Fuarcılık 20 Aralık-23 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Depreme Dayanıklı Binalar Zirvesi ve Sergisi'ni düzenlenecek.

İstanbul'un o ilçesindeki 60 yıllık binalar depreme dayanıklı çıktı! Uzmanlar zemin konusunda uyardı! 

İstanbul’un sakin, düzenli ve yeşil bölgesi Ataköy de bazı eski binalar depreme dayanıklı çıkarken, Prof. Dr. Cenk Yaltırak zemin ile ilgili uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da depreme dayanıklı konut talebi katlandı! Ev alacaklar ilk önce deprem güvenliğini soruyor! 

Depremin ardından, İstanbul'un içindeki konut sahiplerinin, yatay mimarili ve deprem güvenlikli konutlara yöneldiği belirtildi. İstanbul'da konut satışlarında ilk sorunun, 'Depreme dayanıklı mı?' olduğu ifade ediliyor.

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Oturduğunuz ev depreme dayanıklı mı?

Türkiye, fay hatları üzerinde yer alan bir ülke. Deprem bölgesinde bulunan ülkelerde yapının dayanıklı ve sağlam olması, meydana gelebilecek riski düşüren faktörlerden. Peki binanın depreme dayanıklı olup olmadığı nasıl anlaşılır? İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklılıkta önemli olan zemine uygun evlerin yapılması!

Jeofizik Mühendisi Ali İlker Bulut, depreme dayanıklılıkta önemli olan unsurun binanın zemine uygunluğu olduğunu belirtti. Bulut, depremde zeminin etkisini anlattı.

Elazığ Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı konutlar inşa edilecek!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, geçtğimiz yıl Elazığ'da meydana gelen depremden etkilenen merkez Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde depreme dayanıklı, modern konutlar inşa edileceğini söyledi.

Depreme dayanıklılık için 7 adım!

TMB 7 adımda depreme dayanıklı yapı inşa etmek için önerilerini açıkladı. Peki dayanıklı yapı üretimi için neler yapılmalı? İşte TMB'nin tespit ve önerileri...

Balıkesir'de depreme dayanıklı itfaiye binaları inşa ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kent genelindeki itfaiye binalarını yeniliyor. Şehir içerisinde bunulan binalar depreme dayanıklı hale getiriliyor. 

Depreme dayanıklı bina nasıl olmalı?

İTÜ Mimarlık Fakültesi, Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Cem Çelik, binaların depreme karşı nasıl güçlendirildiğini anlatarak, depreme dayanıklı binaların özelliklerini anlattı. 

Depreme dayanıklı ve sıfır evlere talep arttı!

TÜİK Kasım ayı verilerini değerlendiren Birikimevim Yönetim Kurulu Başkanı Osman Telli, ''Ev sahibi olmak isteyenler depreme dayanıklı ve yeni yapılara yöneliyor'' dedi.

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'nin gündeminde!

Adliye binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Erbay, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar Barışı depreme dayanıklılık önkoşulu gözetilerek güncellenmeli!

İmar Barışı uygulamasının revize edilmesi gerektiğini dile getiren Araştırmacı Yazar Yüksek Mimar Hüseyin Demir, ’Depreme dayanıklı yapıların iptal edilen yapı kayıt belgeleri geri verilmeli ve elde edilen gelir depreme dayanıksız binaların dönüşümü için kullanılmalıdır’ diye konuştu.

istanbul depreme dayanıklı yerler Haberi

istanbul depreme dayanıklı yerler

İstanbul depreme hâlâ hazır değil 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçmesine rağmen İstanbul büyük depreme hazır değil. Olası depremde gidilecek alanlar AVM yapılırken, yapı denetimi ise zayıflatıldı.  Türkiye 17 Ağustos depreminin 15. yılına girerken beklenen İstanbul depremi için hâlâ yeterli önlem alınmadı. İstanbul'da gerçekleşecek olası bir deprem sonrasında sahra hastanesi ve sığınılacak bölge olarak kullanılacak kimi alanlar plan tadilatıyla ticaret ve konut lejantı olarak değiştirildi. Öte yandan depremde kullanılacak acil ulaşım yolları da İspark'a otopark olarak kiraya veriliyor. Uzmanlar İstanbul'un deprem sonrası için daha fazla yeşil alana ihtiyacı olduğunu söylüyor. 


DEPREMDE AVM'YE GİDİN 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1999 depreminden sonra 2001'de İstanbul'un acil eylem planı hazırlamıştı. Depremde halkın toplanacağı çadır alanlarını, itfaiye ve sağlık tesislerini park etme yasağı getirilen yollan gösteren...