05 / 05 / 2024

istanbul en en yaşanabilir ilçesi

istanbul en en yaşanabilir ilçesi

REIDIN tarafından gerçekleştirilen ve Türkiye'nin 81 ili genelindeki ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koyan Sosyoekonomik Derecelendirme çalışması sonuçlandı. 

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul en önemli gündemlerimizden olacak!

Çılgın proje ile ilgili önemli açıklamalar yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "2021'de startını verdiğimiz Kanal İstanbul Projesi, 2022 yılında, projenin ilerleme hızına hız katacağımız en önemli gündemlerimizden biri olacak" dedi.

Kanal İstanbul en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer ilçesinde bir otelde düzenlenen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katılım gösterdi. 

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

HEP İstanbul en iyi sürdürülebilir konut projesi seçildi!

Tekfen Gayrimenkul tarafından çevre dostu bir proje olarak hayata geçirilen HEP İstanbul, bu yıl Amerika’da düzenlenen ISBS2019 Sustainability Award - En İyi Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması’nda Sürdürülebilir Yapı–Konut Kategorisinde birinci seçildi.

Büyükyalı İstanbul en son fiyat bilgisi 2017!

Büyükyalı İstanbul projesi İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil yolu üzerinde yükseliyor. Büyükyalı İstanbul projesinde 48 aya kadar sıfır faizle ödeme yapılabiliyor...

Başakşehir 3. İstanbul en son fiyat listesi!

3. İstanbul Evleri Asaf İş Ortaklığı tarafından İstanbul Başakşehir'de hayata geçirildi. Projede en son fiyat listesine göre fiyatlar 501 bin TL'den başlıyor...

İstanbul en güvenli kentler arasında!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Dünyanın herhangi bir metropolü ne kadar terör tehdidi ile karşı karşıyaysa İstanbul’da ancak o kadar terör tehdidi ile karşı karşıyadır. Genel metropol karşılaştırmalarında da İstanbul en güvenli kentler arasında" dedi.

İstanbul en pahalı şehirler arasında 101. sırada!

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in 2016 yılı Yaşam Maliyeti Araştırması'na göre, bu yıl dünyanın en pahalı şehri Hong Kong olurken, İstanbul 101. sırada yer aldı.

Piyalepaşa İstanbul en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak!

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbusar Piyalepaşa İstanbul projesini ve projenin detaylarını anlattı. İşte o yazı...

İstanbul'un en çok turist çeken oteli: CVK Park Bosphorul!

Taksim Gümüşsuyu'nda tarihi dokuyu lüksle buluşturan CVK Park Bosphorus Hotel, açılışından itibaren çok kısa bir sürede istanbul'un en çok ziyaretçi ağırlayan oteli oldu.

Concord İstanbul, En İyi Dönüşüm Projesi ödülünün sahibi oldu!

Kadıköy Fikirtepe'nin dönüşümünde rol oynayan Concord İstanbul, bu yılki Sign of the City yarışmasında ‘En İyi Dönüşüm Projesi' seçildi.

UNIQ İstanbul, En İyi Sosyo-Kültürel Yapı seçildi!

İstanbul’un yeni nesil kültür-sanat ve yaşam merkezi UNIQ İstanbul; Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul ödüllerinin verildiği ‘Sign of the City Awards’da ‘En İyi Sosyo-Kültürel Yapı’ seçildi.

istanbul en en yaşanabilir ilçesi Haberi

istanbul en en yaşanabilir ilçesi

Sosyoekonomik Derecelendirme çalışması sonucuna göre, araştırma kapsamındaki 258 ilçe içinde A+ derecesine sahip ilk üç ilçe sırasıyla Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy olarak sırlandı. Listenin ilk üçü İstanbul'dan çıksa da, Ankara'nın Çankaya ilçesi 7'nci, Muğla'nın Bodrum ilçesi ise 9'uncu sıradan ilk 10'a girmeyi başardı.


Beşiktaş zirveyi kaptırmıyor

2015 – 2017 dönem aralığında en yaşanabilir ilçelerin başında gelen İstanbul'un Beşiktaş ilçesi, 2017'de de zirveyi kaptırmadı. Aynı dönem içinde yerini korumayı başaran bir diğer bölge de, 4'üncü sırada yer alan İstanbul'un Sarıyer ilçesi olarak kaydedildi. Çalışma sonuçları sıralama yönüyle değerlendirildiğinde ise, İstanbul ilçelerinden Kadıköy'ün Beyoğlu'nu geride bırakıp 2017'de ikinci sıraya yükseldiği görülüyor.

Yeni A+ mahalleler: İzmir'den Kültür mahallesi ve Tekirdağ'dan Hürriyet mahallesi

REIDIN, bu yıl itibarıyla ürettiği göstergelerin bölgesel kapsamını 1.202 mahalleden 1.255 mahalleye...