04 / 05 / 2024

İstanbul Enerji ges planlamaları

İstanbul Enerji ges planlamaları

İBB, İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlanmaya başladı. Böylece belediye tarafından yapılan projelerle karbon emisyonlarının azaltılmasına katkı sağlamayı da hedefliyor.

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.

CW Enerji borsada ne zaman işlem görecek? CW Enerji paylarının borsada işlem göreceği tarih belli oldu!

Nisan ayının son haftasında halka arz sürecini tamamlamış olan CW Enerji’nin Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacağı tarih de açıklandı.

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

İstanbul'da sismik boşluk riski! Marmara'da 244 yıldır enerji birikiyor! Uzman isim büyük İstanbul depremini açıkladı! 

Orta Marmara'da tam 244 yıldır enerji biriktiğini belirten Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremlerin sismik boşlukta olduğunu söyleyerek özellikle İstanbul ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 11 ili yerle bir eden sismik boşluk İstanbul'u da vuracak mı?

Ahmet Büyükgöz'den 11 enerji hissesi ile SASA ve Hektaş analizi!

Temel ve teknik analizci, uzun vade yatırımcısı Ahmet Büyükgöz, Borsa İstanbul’da işlem gören 11 enerji hissesini masaya yatırdı. Son dönemin en çok konuşulan şirketleri, SASA, Hektaş, TÜPRAŞ, KONTROLMATİK  başta olmak üzere 14 hissenin analizini yaptı.

Kmb Group Enerji İnşaat Nakliyat Turizm Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Kmb Group Enerji İnşaat Nakliyat Turizm Gıda İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Maltepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Vedat Bayverdi tarafından açıldı.

Amps Enerji Ölçüm Ve Paylaşım Sist.Doğalgaz Proje Danışm.Mühend. Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Amps Enerji Ölçüm Ve Paylaşım Sist.Doğalgaz Proje Danışm.Mühend. Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Avcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Hezer tarafından açıldı.

Caba İnşaat Enerji Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Caba İnşaat Enerji Turizm Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Cahit Balyen tarafından açıldı.

Fkg İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Fkg İnşaat Taahhüt Enerji Anonim Şirketi İstanbul Şubesi  bugün Bağcılar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Göktekin Enerji Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Göktekin Enerji Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beşiktaş'ta 100 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Göktekin tarafından açıldı.

Sunbaş Yapı Turizm Petrol Ürünleri Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Sunbaş Yapı Turizm Petrol Ürünleri Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Ataşehir'de 7 milyon TL sermaye bedeli ile Uğur Başbuğ tarafından açıldı.

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Enerji Kimlik Belgeli bina sayısı 1 milyona ulaştı!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından bu yana 1 milyon yapı için belge alındı. Enerji Kimlik Belgesi'nde ilk sırada İstanbul yer aldı...

İstanbul Enerji ges planlamaları Haberi

İstanbul Enerji ges planlamaları

AA muhabirinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, kentte olumlu çevresel etkileri de olacak altyapı, tünel, metro gibi çalışmalar hız kazandı.


İBB Başkanlığınca 2016 yılında İstanbul için kapsamlı bir İklim Değişikliği Eylem Planı hazırlanmaya başlandı. Bu yıl sonunda ise gerek enerji verimliliği gerekse karbon emisyonlarının azaltılmasına yönelik önemli eylemlerin tamamlanması hedeflendi.


Söz konusu çalışmaların her biri için ilgili birim tarafından fizibilite raporu hazırlanarak, karbon emisyonlarının ne oranda azaltıldığı ve ekonomik kazançlar konusunda değerlendirme yapılması mümkün oluyor.


Bu kapsamda, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Merkez Metro Hattı ile Çekmeköy-Taşdelen metrosunun devreye girmesiyle otobüs, minibüs ve otomobil kullanımlarında azalma sağlanması sonucu, 2020 yılında sera gazı emisyonlarında 25 bin 391 ton karbondioksite eşdeğer düşüş bekleniyor.


Yine söz konusu çalışma için gerçekleştirilen fizibilite raporunda, "öngörülen yolculuk değerlerinin gerçekleşmesi" durumunda, metro...