29 / 04 / 2024

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Astor Enerji 1 Temmuz 2023’ten itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacak

Borsa İstanbul Yıldız Pazarda işlem gören Astor Enerji hisseleri 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksinde yer alacak. Şirketin 2023 yılı başında gerçekleştirdiği halka arzdan bu yana yüzde 30’ün üzerinde piyasa değerinin arttığı belirtildi.



Transformatör ve anahtarlama ürünleri alanında faaliyet gösteren ve daha önce hisseleri borsa yıldız pazarda işlem gören Astor Enerji’nin, 1 Temmuz 2023 itibarıyla BIST 30 Endeksi’nde yer alacağı bildirildi. Konuya ilişkin açıklama Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapıldı. Buna göre, 2023 yılı üçüncü üç aylık dönemi için yapılan değişiklik sonucu, Astor Enerji şirketinin hisselerinin, üçüncü çeyrek itibariyle BIST 100, BIST 50 ve BIST 30 pay endekslerine dahil edildiği kamuoyuna duyuruldu.

Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem gören Astor Enerji’nin, 1 Temmuz 2023 tarihinden itibaren BIST 30 Endeksi’nde yer alacağı belirtildi. Söz konusu dönemde sadece Astor Enerji’nin BIST 30 endeksine ve ‘BIST Banka Dışı Likit 10 Endeksi’ne dahil olduğu kaydedildi. Banka Dışı Likit 10 Endeksinin; Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem gören şirketler arasından seçilen, fiili dolaşımdaki paylarının piyasa değeri ve işlem hacmi yüksek, banka olmayan 10 paydan oluştuğu belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön