17 / 05 / 2024

istanbul engelsiz diş hastanesi

istanbul engelsiz diş hastanesi

Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük’te inşaatına başlanan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi içerisinde sadece engellilere hizmet verecek diş hastanesi için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 10 milyon TL bütçe sağlandı ancak 10 milyon TL'ye daha ihtiyacı var.

Yoğun yağış ve yıldırım uyarısı: İstanbul ve diğer şehirler risk altında!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sağanak yağışlarla birlikte yıldırımların da görüleceği illeri içeren bir liste yayınladı. İstanbul da dahil olmak üzere birçok şehir, yoğun yağışlarla karşı karşıya kalabilir.

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...

İstanbul’un ilk engelsiz diş hastanesi için 10 milyon TL'ye ihtiyaç var!

Marmara Üniversitesi’nin Başıbüyük’te inşaatına başlanan Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi içerisinde sadece engellilere hizmet verecek diş hastanesi için Devlet Planlama Teşkilatı'ndan 10 milyon TL bütçe sağlandı ancak 10 milyon TL'ye daha ihtiyacı var.

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park hizmete açıyor!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı "Engelsiz Park" engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

Bulvar istanbul Cadde'nin ticari bölümleri satışa çıkıyor!

Bulvar İstanbul projesi kapsamındaki 'Bulvar istanbul Cadde'nin ticari bölümleri satışa çıkıyor. Diğer projelerle birlikte yaklaşık 20 bin kişiye hizmet etmesi öngörülen Bulvar istanbul Cadde'de teslimler ise Haziran 2016'da yapılacak.

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park projesini hizmete açtı!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı Engelsiz Park, engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

Edirne Keşan'a Engelsiz Yaşam Merkezi ve Huzurevi yapılacak!

Engelsiz Yaşam Merkezi ve Huzurevi çalışma grubunun yaptığı ön çalışmalar sonucu Keşan'da "Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon, Aizheimer Birimi, Engelsiz Yaşam Merkez ve diğer hizmet kuruluşları" açılacak.

Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul projesi tanıtıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı" kapsamında hazırladığı "Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul II" projesi tanıtıldı.

İstanbul ve diğer şehirler için “obruk” tehlikesi var!

Kuraklık barajlarımızda suyu buharlaştırdı, şehirler ırmaklardan ve çaylarda son kalan suyu içme suyu olarak çekiyor. Susuzluk artık bir gerçek, su borularından yosun kokusu geliyor, tuz kurudu ve kokuyor...

Prestij Park projesi İstanbul ve diğer şehirlerde sürdürülüyor!

Kısa bir süre önce girdiği İstanbul pazarında Prestij Park projesi ile hızlı bir satış ve inşaat başarısı gösteren Bak Yapı, istanbul ve diğer şehirlerde 'Prestij'li projelerini sürdürecek...

Bio İstanbul Yeşil İş 2013 Konferansı'na katılacak!

17-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul Swissotel’ de gerçekleşecek olan Yeşil İş 2013 Konferansı, çözüm ortaklarından biri olan “Bio Istanbul” un katılımı ile 5.yılında “Değişim Zamanı” teması ile katılımcılarla buluşacak...

Sarıyer North İstanbul satılık daire!

Sarıyer North İstanbul satılık daire tipleri 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandı. North istanbul daire teslimleri 2013 Eylül ayında yapılacak...

Sarissa istanbul Ümraniye nerede!

Sarissa istanbul Ümraniye nerede? sorunun yanıtı şöyle ; Turcan Cad. Münevver Sokak No.5 Ümraniye / İstanbul. 14 Sarissa istanbul 14 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor...

istanbul engelsiz diş hastanesi Haberi

istanbul engelsiz diş hastanesi

Türkiye’de engelli birey sayısı yaklaşık 8,5 milyon oldu. Bu bireyler arasında bedensel engelliler ilk sırada bulunurken, bunu zihinsel engelli, işitme ve görme engelli bireyler takip ediyor. Zihinsel engelli bireylerde en sık görülen sağlık sorunu ise ağız ve diş hastalıkları oldu. Hürriyet'te yer alan habere göre; zihinsel engellilerin tedavi görebilecekleri kapsamlı, büyük bir diş hastanesi bulunmuyor. Ağız diş hastanelerinin hepsi genel nüfusa da hizmet verdiği için engelli bireylerin tedavilerine çoğu zaman sıra gelmiyor. Oysa bu bireylerin muayene olurken dahi anestezi alması gerekebiliyor, ekstra nörolojik riskler taşıyabiliyorlar. Ama hali hazırdaki diş hastanelerinin hiçbirisinde, yoğun bakım ünitesi ya da nöroloji, fizyoterapi gibi diğer branşlar bir arada yer almıyor. Bu nedenle de basit bir diş çektirme işlemi için bile aileler hastane hastane dolaşmak zorunda.

SANATÇI VE İŞ...