28 / 04 / 2024

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

YSK 2023 milletvekili sayısını il il peş peşe açıkladı! İstanbul Ankara İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) YSK il il milletvekili sayısını peş peşe açıklandı. Peki, İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer iller kaç milletvekili çıkaracak? İşte detaylar...



Yüksek Seçim Kurulu, Türkiye İstatistik Kurumunca iletilen son nüfus bilgilerine göre, 2023 seçimlerinde illerin çıkaracağı milletvekili sayısı ile seçim çevrelerine yönelik kararını açıkladı. Söz konusu karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nın ilan ettiği 31 Aralık 2022 yılı nüfus bilgileri kapsamında, 18'den fazla milletvekili çıkaracak iller  Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa olacak. 

İstanbul'un 98 milletvekili ile 3, Ankara'nın 36 milletvekili ile 3, İzmir'in 28 milletvekili ile 2 ve Bursa'nın da 20 milletvekili ile 2 seçim çevresine bölündüğü kaydedildi.

Kararda, deprem bölgesindeki milletvekili sayılarının aynı kaldığı gözlemlenirken 81 ilinin toplamda 600 milletvekili çıkaracağı vurgulandı. İşte il il merakla beklenen o tablo...


Geri Dön