28 / 04 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli? Hemen bu detaylara bakın...



Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, olası bir İstanbul depreminde minimum 500 bin kişinin ölümle burun buruna olduğunu dile getirerek, "riskli" ilçeleri de açıkladı.

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı'nın büyük ölçüde 1939,1942, 1943, 1944, 1957, 1967 ve 1999’da Marmara’nın kapılarına dayandığını belirterek, "Yani tabiri caizse İstanbul’un surlarına dayandı." diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul un hangi ilçeleri riskli?

Açıklamasında, "Bu deprem İstanbul’da olacak. Buraya kadar olan kırılmalarla enerjisinin büyük bir bölümünü kırarak rahatladı." diyerek, dolayısıyla kırılmamış bazı yerler varsa onların da kırılabileceğini ama Erzincan’dan itibaren İstanbul sınırlarına kadar Kuzey Anadolu fayı büyük bir ölçüde rahatladığını söyledi. Açıklamasında, yalnızca Karlıova-Erzincan arasında bizim Yedisu fayı denilen bir yer olduğunu, orada 7 ve üzeri bir deprem beklenildiğini söyleyen Naci Görür, orada en son depremin 1790’larda olduğunu dile getirdi. Görür, "Orayı bir tarafa bırakırsak artık Kuzey Anadolu fayı uzun bir dönem uyuma faslına geçebilir büyük bir depremler açısından." diye konuştu.


Geri Dön