12 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli? Hemen bu detaylara bakın...



"AVRUPA YAKASI DAHA ÇOK ETKİLENİR"

Açıklamasında, Anadolu Yakası'nın göreceli olarak depremden daha az etkileneceğini söyleyen Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Avrupa Yakasının daha çok etkileneceğini söyledi. Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, açıklamasında "Avrupa Yakası’nın depremden daha fazla etkilenecek yeri denize paralel aşağı yukarı 10 kilometre kalınlığında zondur." diyerek, Haliç’ten başlarsınız Silivri’ye kadar gidersiniz.  Büyükçekmece, Bakırköy, Zeytinburnu, Küçükçekmece ve Silivri’ye gittiğiniz yerler… O şerit içerisinde" dedi. Açıklamasında "Oralardaki depremin etkisini büyütecek nitelikte." diyen Naci Görür, Avcılar’da da bir anlamda çürük bir zemin olduğunu ve deprem etkisini büyüten, heyelan yapmaya müsait, çökmeye müsait zeminler olduğunu kaydetti.

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul un hangi ilçeleri riskli?

"MİNİMUM 500 BİN İNSAN..."

Yaptığı açıklamada, şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışma yaptığını ve Türkiye’de valiliklerden ve bakanlıklardan daha fazla rakam aldıklarını söyleyen Naci Görür, "Denildi ki, ‘İstanbul’da 1 milyon 100 bin bina var’ Bunların 59 bin tanesi çok ağır hasarlı. Bu demektir ki ölümlü vakaların büyük bir kısmı bu 59 bin bina içinden olacak." dedi. Naci Görür açıklamasında "Bu 59 bin binanın 49 bin binasını da alın. Bunda da insanların burnu bile kanamasın. 10 bin bina verin… 10 bin bina İstanbul’da hiç öyle kalmadı ancak her bir tanesi beş katlı olsun. 50 bin kat yapar… Her bir kata iki daire koyun, her daireye 4-5 kişi koyun alın size 500 bin bu minimum." dedi. Bu işin şakası olmadığını söyleyen Naci Görür, bu işin şakası olmadığını belirterek, İstanbul’da beklenilen deprem olursa bu yapı stokuyla, bu gecekondu mantığıyla bu yoğunluğu bu nüfus içerisinde Kahramanmaraş depremlerinin kaybından çok daha fazla olacağını söyledi. Naci Görür minimum 500 bin insan ölümle burun buruna olduğunu da sözlerine ekledi.

Deprem sonrası herkes bunu yapmaya başladı! Eğer siz de yapmazsanız binanız yıkılabilir!

Deprem kira yardımı şartları 2023! Depremzedelere kira desteği ne kadar olacak?

Depremzede esnafın kredi borcuna faizsiz 6 ay erteleme kararı! İşte detaylar


Geri Dön