13 / 05 / 2024

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli?

Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, peş peşe açıkladı: İstanbul'un hangi ilçeleri riskli? Hemen bu detaylara bakın...



Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür açıklamasında Doğu Anadolu fayının enerjisini büyük ölçüde boşalttığını kaydederek, "Daha deprem beklediğimiz yerler var Bingöl-Karlıova arasında bekliyoruz. Kuzey Anadolu fayı, İstanbul ve Erzincan yöresi hariç büyük ölçüde boşalttı." dedi.

Prof. Dr. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul un hangi ilçeleri riskli?

Açıklamasında, Türkiye'nin artık bundan sonra bu iki fay sisteminden türeyen büyük depremlerden uzak olabileceğini söyleyerek, bunun da ülkemizi deprem odaklı kentlere dönüşüm açısında rahatlatabileceğini dile getirdi. Bunun bilimsel bir veri olduğunu söyleyen Görür, "İstanbul’daki depremin zamanına gelince de yapılan çalışmalarda denildi ki Marmara bölgesi 1999 depremlerinden sonra her an olmak kaydıyla 7’den büyük bir deprem üretmesi 30 sene içinde de yüzde 62 olasıdır. Şimdi eğer 23 sene geçmişse bu olasılık daha da artmıştır. Deprem Türkiye'de en gerçek bir unsur. Bu ülkenin en temel sorunu." diye konuştu.


Geri Dön