16 / 06 / 2024

istanbul engelsiz müze

istanbul engelsiz müze

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi kapsamında hazırladığı engellilerin kullanımına uygun web sitesini hizmete sundu. sitede, gezilerin düzenlendiği İstanbul müzelerinin tanıtım filmleri de yer alıyor.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nden ramazan boyunca ücretsiz müze duyurusu! Sadece iftardan sonra!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabı, Ramazan ayına özel müze ziyaret saatleri hakkında bir duyuru paylaştı. Yapılan paylaşım sonrasında, hangi müzelerin ücretsiz olduğu merak edilmeye başlandı.

İstanbul'da 14 yeni müze kurulacak!

Cumhur İttifakı Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri için birçok vaatte bulundu. Adayların vaatleri arasında 14 yeni müze kurulması, yeşil alanların arttırılması gibi başlıklar yer aldı.

İstanbul Havalimanı’nda müze açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, İstanbul Havalimanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın işleteceği bir müze olacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul ‘müze şehir’ olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu toplantısında  yaptığı açıklamada İstanbul’u bir “müze şehir” haline getirmek istediğini belirtti ve müze türleriyle ilgili çalışma yapılmasını istedi.

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olacak!

İstanbul Üniversitesi'nin Rektörlük Binası müze olarak düzenlenecek. Restorasyon işlemleri tamamlanan Rektörlük Binası'nın 8 Aralık 2018'e kadar tamamlanması planlanıyor.

İstanbul müze şehri olacak!

İstanbul müze şehri olma yolunda ilerliyor. Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük, önümüzdeki yıl şehre birçok müze kazandıracaklarını söyledi. Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı, Anemas Zindanları projesi tamamlanan müzeler arasında.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi çalışmalarında sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Şanlıurfa Haleplibahçe Müze Kompleksi ne zaman açılacak?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye' nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi 'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haleplibahçe Müze Kompleksi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyiikşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Türkiye'nin en büyük müze kompleksi olan Haleplibahçe Müze Kompleksi'ni gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Projeye 80 milyon TL yatırım yapıldı.

Kütahya'ya yeni müze inşa edilecek!

Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını duyuran TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, inşaatın en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

İzmir'de müze ve örenyerleri ziyaretçi sayısı yüzde 29 arttı!

UNESCO'nun "Dünya Mirası" listesinde yer alan müze ve örenyerlerine ev sahipliği yapan İzmir, turizmde 2015 yılına hem ziyaretçi sayısı hem de müze ve örenyerlerinden elde edilen gelir bakımından artışla başladı.

Kütahya'da 10 bin metrekareye müze yapılacak!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya'da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi.

Kütahya'ya 10 bin metrekarelik yeni müze inşa edilecek!

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ak Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya’da 10 bin metrekare alan üzerine yeni bir müze yapılacağını bildirdi..

istanbul engelsiz müze Haberi

istanbul engelsiz müze


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul Kalkınma Ajansı (İSKA) “Küresel Turizm Merkezi İstanbul Mali Destek Programı” kapsamında hazırlanan “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi meyvelerini vermeye başladı. İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü, proje kapsamında bugüne kadar 5 bin engelli vatandaşa İstanbul’un 8 ayrı müzesini gezdirdi.


Müdürlük, engellilere yönelik gezilerle İstanbul genelindeki tüm engelli vatandaşları müzelerle buluşturmayı hedefliyor. “Erişilebilir Turizm, Engelsiz İstanbul” projesi kapsamında, İstanbul’un müzeleri erişilebilir hale getiriliyor ve engelli bireylerin İstanbul’un tarihi ve önemli müzelerinde turistik bir gezi yapmalarına olanak sağlanıyor.


Engelli vatandaşlar, sunulan destekleyici çözümlerle müzeleri bireysel olarak da ziyaret edebiliyor. Türkçe ve İngilizce dil seçenekleriyle oluşturulan müze tanıtım filmleri, işaret diline çevrilerek görme engelli vatandaşlara uygun hale getirildi. Müzeleri tanıtıcı dokümanlar da seslendirildi ve işaret diliyle anlatıldı.  Bütün bu tanıtıcı içerikler...