29 / 04 / 2024

İstanbul eylülde kaç konut sattı

İstanbul eylülde kaç konut sattı

İstanbul, uzun yıllar sonra yabancıya konut satışındaki birinciliği Antalya’nın elinden kaptı. Bu yılın eylül ayında İstanbul 561 konut satışı yaptı!

Jaguar XE'de bahar indirimi! Fiyatlar resmen çakıldı! Jaguar XE ne kadar oldu? İşte Jaguar XE fiyat listesi Eylül 2023

Jaguar'ın popüler modeli XE'nin fiyatına eylülde düşüşe geçti. Peki  Jaguar XE ne kadar?  Jaguar XE Eylül fiyatları kaç lira? İşte Jaguar XE  29 Eylül 2023 fiyat listesi.

Mari Vadi Evleri nerede? Mari Vadi Evleri fiyat listesi Eylül 2023!

İstanbul Avrupa Yakası Kağıthane'de inşa edilen Mari Vadi Evleri'nin nerede olduğu ve fiyat listesi projeden konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte Mari Vadi Evleri fiyat listesi Eylül 2023...

ABD'de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 9,4 arttı!

ABD'de ikinci el konut satışları, eylülde aylık bazda yüzde 9,4 artarak 6,54 milyona ulaştı. Piyasa beklentisi, yüzde 5 artışla 6,3 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi.

Bütçe eylülde 29.7 milyar lira açık verdi!

Bütçe gelirleri eylül ayında 78.9 milyar lira, giderleri 108.6 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe eylülde 29.7 milyar lira, ocak-eylül döneminde de 140.6 milyar lira açık verdi.

OPEC'in petrol üretimi eylülde azaldı!

OPEC'in ham petrol üretimi, eylülde bir önceki aya göre günlük 50 bin varil azalışla 24 milyon 11 bin varil oldu.

Emtia yatırımcısı eylülde soya fasulyesiyle kazandı! Gümüşle kaybetti!

Emtia piyasasında yatırımcılara eylülde en fazla soya fasulyesi kazandırırken, en çok kaybettiren ise gümüş oldu.

Eylülde en fazla reel getiri dolarda oldu!

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ve Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde, eylülde en fazla reel getiri ABD dolarında sağlandı.

TÜİK: Eylülde yıllık enflasyon yüzde 11.75!

Eylül ayı enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon eylülde yüzde 0.97 artarken, yıllık bazda yüzde 11.75 oldu.

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi!

ABD'de konut piyasası endeksi eylülde rekor seviyeye yükseldi. Açıklanan verilere göre; ABD'de konut piyasası endeksi, eylülde bir önceki aya göre 5 puan artarak 83 değerine çıktı.

ABD'de inşaat harcamaları eylülde azaldı!

ABD Ticaret Bakanlığının verilerine göre, eylülde inşaat harcamaları bir önceki aya göre yüzde 0,4 geriledi. Böylece düşüşünü üçüncü aya taşıyan veriye ilişkin piyasa beklentisi ise yüzde 0,5 artış yönündeydi.

Eylül'de 721 inşaat şirketi kuruldu!

Kurulan şirket sayısı, eylülde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29,03 azalarak, 5 bin 219'dan 3 bin 704'e geriledi. Kapanan şirket sayısı ise aynı dönemde yüzde 21,99 arttı. Şirketlerden 721'i inşaat sektöründe yer aldı.

ABD'de 2.el konut satışları eylülde yüzde 3,2 arttı!

National Association of Realtors'ın (NAR) raporuna göre, ABD’de ikinci el konut satışları eylülde yüzde 3,2 artarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Büyükyalı İstanbul projesi Eylül'de rekor kırdı!

Büyükyalı İstanbul, Eylül ayı içerisinde sattığı 34 bağımsız bölümden elde ettiği 85 milyon 890 bin TL’lik gelirle, Emlak Konut GYO'nun her ay açıkladığı satış dağılım tablosunun birinci sırasında yer aldı.

İstanbul eylülde kaç konut sattı Haberi

İstanbul eylülde kaç konut sattı

Antalya, yabancıya konut satışındaki birinciliğini uzun yıllar sonra İstanbul’a kaptırdı. En çok satış yapılan ilk 10 içinde Akdeniz ve Ege sahil kentlerindeki düşüşe karşın yayla kentlerindeki artış dikkati çekti.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye’de yabancılara yapılan konut satışlarında, bu yılın eylül ayında ilk sırayı 561 konut satışıyla İstanbul aldı. İstanbul’u sırasıyla 440 konutla Antalya, 126 konutla Yalova, 112 konutla Bursa, 105 konutla Trabzon, 85 konutla Muğla izledi. Eylül ayında İstanbul’da geçen yıla göre yabancılara satılan konut sayısı 546′dan 561′e yükselerek yüzde 3 arttı. Antalya’da ise bu rakam yüzde 25 oranında azalarak 590′dan 440′a düştü. Geçen yılın aynı dönemine göre bu eylülde Yalova’da konut satışı 81′den 126′ya, Bursa’da 87′den 112′ye, Trabzon’da 29′dan 105′e, Sakarya’da 25′den 66′ya yükseldi.


ANTALYA İKİNCİLİĞE GERİLEDİ


Bu...