30 / 07 / 2024

istanbul Fay hatları

istanbul Fay hatları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yer altındaki hareketliliğe ve fay hatlarına dikkat edilerek, statik hesaplara uygun şekilde yapılan binaların şiddetli depremlerde yıkılacağını söyledi.

Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 4 ili işaret ederek, diri fay hattı uyarısında bulundu!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, Türkiye'nin diri fay haritası ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Türkiye'deki en diri fay hattının Kuzey Anadolu Fay hattı olduğunun altını çizen Tüysüz, Marmara Bölgesi'ni işaret etmiş oldu. Prof Tüysüz, stres biriktiren fay hatlarının geçtiği şehirleri de kaydetti.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı! Marmara'da hangi şehirler tehlike altında...

Türkiye'nin fay hatlarında yaşanan hareketlilik son günlerde artarak devam ediyor. Marmara Denizi'nde önce Tekirdağ açıklarında 4.1 büyüklüğünde ardından Çanakkale'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, yaz tarifesine geçiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nda, 17 Haziran-8 Eylül tarihlerinde yaz tarifesi uygulanacağı belirtildi.

Prof. Dr. Naci Görür 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası fay hatlarını tek tek saydı: Deprem üretme kapasitesine sahip!

Çorum'da dün akşam 4,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür de resmi X hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

O bölgeye 7 ve üzeri deprem uyarısı! Prof. Dr. Naci Görür: Er geç depremle sınanacak!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulduğuna dikkat çekti ve bölgenin er geç depremle sınanacağını söyledi. 

O kentteki yapıların yüzde 70'i acil dönüştürülmeli: Deprem için çok kritik bir şehir!

Tokat'ta geçtiğimiz günlerde yaşanan depremler halkı paniğe sürükledi ve evlerde hasar meydana geldi. MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat'ın fay hatları için kritik bir noktada olduğunu belirtti ve acil olarak kentsel dönüşümü işaret etti. İşte Bulut'un o açıklaması...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür uyardı: Adalar ve Kumburgaz fayı aynı anda kırılırsa, İstanbul depremi 7.5 olur!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Görür, 2 fay hattına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' dedi! Yeni fay hattını açıkladı!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy olası İstanbul depremi için '100 yıl beklemeyecek' diyerek, yeni fay hatlarını işaret etti.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy açıkladı! Bursa’da bulunan Kayapa-Yenişehir Fayı büyük İstanbul depremini tetikler mi?

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği çalışma doğrultusunda Bursa’da haritalarda yer almayan bir fay keşfedildiği açıklandı.

Haritalarda yer almayan aktif fay keşfedildi: 7.3'lük deprem üretebilir!

Ankara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi tarafından Bursa’daki aktif fay hatları üzerine yapılan çalışmada daha önce haritalarda yer almayan yeni bir fay keşfedildi. Söz konusu bu fayın, 7.3 büyüklüğünde bir deprem üretebileceği  belirtiliyor. 

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Kentsel dönüşümde sihirli değnek özel sektör: Bomboş araziymiş gibi tamamen yeni bir şehir planlaması yapılmalı!

Fay hatları üzerinde konumlanan Türkiye'de binaların hızlıca dönüştürülmesinin oldukça önem arz ediyor. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İşte İnşaat Mühendisleri isimli hesabın X sosyal medyadaki o açıklaması ve gelen yorumlar... 

istanbul Fay hatları Haberi

istanbul Fay hatları

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde düzenlenen tapu teslim töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Anadolu coğrafyasında huzur içinde bağımsız bir şekilde yaşandığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nda ye alan habere göre; Anadolu coğrafyasının iki dezavantajı olduğundan bahseden Özhaseki, "Birisi, yer altı fitne odakları bitmek bilmiyor. İkincisi de deprem kuşağında, bölgesindeyiz. Bunu anlayarak, hareket etmek durumundayız." şeklinde konuştu. 

Terör örgütü PKK, FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C'ye tepki gösteren Özhaseki, "Yani yerin altı fıkır fıkır kaynıyor adeta. Allah'a hamdolsun Cumhurbaşkanımızın dirayetli riyasetiyle, liderliğiyle bütün bu belaların üstesinden geliyoruz. İddiayla söylüyorum, bunlardan bir tanesi, Avrupa'da en güçlü gördüğünüz ülkede ortaya çıksa altından kalkamazlardı. Onlarca belanın altından başta Cumhurbaşkanımız ve sizlerin desteğiyle kalkıyoruz." dedi.

- "Fay hatlarına asla ev yapılmayacak"

Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunduğunu anlatan Özhaseki, ülkenin belli bölgelerinde yer...