29 / 04 / 2024

İstanbul Finans Merkezinin yeri

İstanbul Finans Merkezinin yeri

Finans dünyasının gündemini tutan İFM Dergisi, yeni sayısında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın değerlendirmelerine yer verdi. Cevdet Yılmaz,''İFM Türkiye’nin projesi'' dedi.

Küresel finans merkezinin çekim merkezi olacak projede geri sayım! İstanbul Finans Merkezi nisan ayında açılıyor

İstanbul’un Ümraniye ilçesinde halen inşaat çalışmaları süren İstanbul Finans Merkezi projesinde sona gelindiği belirtiliyor. 75 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması beklenen merkezin, nisan ayında açılması bekleniyor.

Ağaoğlu'ndan dövize yüzde 6 kira garantisi!

Ağaoğlu tarafından inşa edilen İstanbul Finans Merkezinin tek konut projesi A Blok satışa çıktı. Ağaoğlu'ndan dövize yüzde 6 kira garantisi sunuluyor..

İstanbul Finans Merkezi ihalelerinde heyecan arttı!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) yükselecek kamu binalarının ihaleleri bir bir yapılıyor. İnşaatları süren SPK ve BDDK binaları ile ihalesi yapılan Merkez Bankası, finans merkezinin kalbi olacak.

İstanbul, finans merkezinin yeni alternatifi!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) vermesinin ardından dünyanın en büyük finans merkezi konumundaki Londra'nın geleceği tartışılırken, bu durumun İstanbul açısından yeni fırsatları gündeme getirmesi bekleniyor.

Ataşehir Türkiye'de finansın kalbi olacak!

Ataşehir'de devlet desteğiyle sıfırdan planlanarak İstanbul Uluslararası Finans Merkezinin oluşturulduğunu dile getiren Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin, yatırımların bu bölgeye yoğunlaştığını söyledi.

İstanbul’a uluslararası bir finans merkezi şart!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir finans merkezi ve faiz düşüşünü ele alan bir makale yazdı. İşte Halisdemir'in İstanbul'a uluslararası bir finans merkezinin gerekliliğine dair görüşlerini paylaştığı makalesi...

İş GYO İstanbul Finans Merkezi değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Finans Merkezi gayrimenkul değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformuna bildirdi. İşte şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen gayrimenkul değerleme raporu...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2016'nın ilk çeyreğinde başlayacak!

İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapacak projede inşaat çalışmaları başlıyor. Yıllık 20 milyar Euro gelir elde edileceği hesaplanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) Projesi’nin inşaat ayağına ilk kazma 2016’nın ilk çeyreğinde vuruluyor.

Vakıf GYO Finans Merkezi projesinin görselleri!

Vakıf GYO Finans Merkezi projesinin görselleri haberimizde yer alıyor. İki kulede ofis ve mağazalardan oluşan Vakıf GYO İstanbul Finans Merkezi projesi 2016'nın ilk çeyreğinde başlıyor...

İstanbul Finans Merkezi’ne 288 mağazalık AVM için start verildi!

Türkiye'nin çehresini değiştirecek önemli yatırımların başında gelen İstanbul Finans Merkezi'nde süreç hızlandı. Projede ofis blokları, konferans merkezi, AVM, 319 rezidansla birlikte resmi kurumlar, eğitim kurumları ve cami yer alacak.

İstanbul Finans Merkezi olur mu?

Vatan gazetesi yazarlarından Ali Ağaoğlu İstanbul Finans Merkezi'ni ele almış. İşte, Ali Ağaoğlu'nun köşe yazısı...

İş GYO Finans Merkezi Projesi Değerleme Raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Finans Merkezi Projesi Değerleme raporunu yayınladı.

İstanbul Finans Merkezi İnşaat Taahhüt'ün kira sertifikası itfası!

İFM İstanbul Finans Merkezi İnşaat Taahhüt A.Ş. kira sertifikasının 100.000.000 TL nominal değerli kira sertifikasının vadesi gelmiş olup, 100.000.000 TL anapara ve brüt 6.160.000 TL kupon ödemesinin itfa işlemi gerçekleştirildi.

İstanbul Finans Merkezinin yeri Haberi

İstanbul Finans Merkezinin yeri

“Türkiye olarak daha fazla sermayeyi cezbetmeye ihtiyacımız var. Bu anlamda İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi çok önemli. Bu belli şehirdeki belli gelişme projesi değil. Bu aslında bir Türkiye projesi”… Bu sözler Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a ait. Bakan Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) de yer aldığı birçok eylem planının hazırlanmasında emeği geçenlerin başında geliyor.


“2023 yılı hedefimiz, İstanbul’un dünyadaki ilk on finans merkezi arasında yer almasıdır” diyen Bakan Yılmaz sorularımızı şöyle yanıtladı: 


- İstanbul Finans Merkezi’nin hedefi nedir? Türkiye’ye katkılarını öğrenebilir miyiz? 


İstanbul Finans Merkezi projesi aslında ulusal bir proje, ülkenin projesi; ama İstanbul merkezli bir taraftan... Türkiye’nin bölgesinden ve dünyadan daha fazla sermaye cezbetmesini hedefleyen bir program. Yeni finansal enstrümanlar getirmeyi öngören, finansal enstrümanlarımızı çeşitlendirmeyi ve derinleştirmeyi öngören bir program. Türkiye’nin finansal...