28 / 04 / 2024

İstanbul gecekondu bölgeleri

İstanbul gecekondu bölgeleri

1991 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, İstanbul'da var olan 600 bin binanın 300 bini gecekonduymuş. Aralıksız göçün sonucu olarak şehirde her yıl 15 bin gecekondu yapılıyormuş.

1982 yılında İstanbul'da orta hallilere kiralık ev yokmuş!

1982 yılında inşat sektöründeki durgunluk, yüksek enflasyon ev kiralarını olumsuz etkilemiş ve kiralar yüzde 20 civarında artmış. Gecekondu kiraları ise 7 bin liradan başlıyormuş ve 200 bin liraya kadar çıkıyormuş.

Japon deprem uzmanı İstanbul'da riskli bölgeleri tek tek açıkladı...

İstanbul'da olası bir depremden en çok etkilenebilecek yumuşak zeminli bölgeler diğer bölgelere göre daha çok risk taşımakta. Peki bu bölgeler neleri, işte haberin detayları...

AFAD 15 ilçeyi 'en riskli' diyerek açıkladı! Büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Gemlik'teki 5.1'lik depremin ardından 'Büyük İstanbul depreminin öncüsü mü?' konusu tartışılırken, İstanbul'un riskli bölgeleri de araştırılmaya başlandı. Peki büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

İstanbul depremi için korkutan açıklama: Çok geç kalındı! Özellikle burası büyük risk altında!

İstanbul depremine hazırlık için geç kalındığının vurgusunu yapan TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Başkanı Eyüp Muhçu, olası İstanbul depremi için en riskli bölgeleri açıklayarak, yapılması gerekenleri sıraladı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan: Kuzey Marmara en az 6.4 ve 7 büyüklüğünde iki depremle kırılacak! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, beklenen İstanbul depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ercan, Marmara haricinde riskli bölgeleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür, tek tek açıkladı! Bu bölgelerde deprem bekleniyor! İstanbul’da özellikle Avrupa Yakası'na dikkat! 

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için yeni bir deprem uyarısını dile getirdi. Görür, deprem beklediği bölgeleri ve illeri de tek tek sıralayarak, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31493 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erzurum'daki OSB bölgeleri ve fabrika sayısı mecliste!

Erzurum'da bulunan organize sanayi bölgeleri ile toplam fabrika sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31384 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

İstanbul gecekondu bölgeleri Haberi

İstanbul gecekondu bölgeleri



Şehir nüfusuna her sene 320 bin kişi ekleniyor


İstanbul'un dağı taşı gecekondu!


İstanbul'da bulunan yaklaşık 600 bin binanın yarısını, sağlıksız ve kaçak olarak yapılmış gecekondular teşkil ediyor.


KEMAL ÖNDER


Yapılan araştırmalarda İstanbul'da her yıl yapılan 15 bin ruhsatlı binaya karşılık 15 bin de gecekondu inşa edildiğini ortaya koyuyor. E-5 Karayolu'nun Göztepe-Pendik kısmında seyrederken sadece tepelere bakmak yetiyor. Asfalta yakın apartmanların, sosyal meskenlerin arkasındaki sırtlarda ''utanç abideleri'' yükseliyor.


   İSTANBUL - Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nce yapılan bir araştırmaya göre; Türkiye nüfusunun 8'de 1'i İstanbul'da yaşıyor. ''İstanbul'un taşı toprağı altın'' sözüne kanarak hareket edenlerin yıllardır aralıksız süren göçleri...