07 / 07 / 2024

İstanbul Göç Sayı

İstanbul Göç Sayı

Türkiye'de geçen yıl toplam 2 milyon 420 bin 181 kişi şehir değiştirirken, en fazla göç alan şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara ve Antalya oldu. Türkiye'de geçen yıl 81 ilden 58'i net göç verdi

Güngören Spor Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul Güngören'deki spor yatırımlarını inceledi...

Emlak Konut'un Kanal İstanbul güzergahındaki proje haritası!

Kanal İstanbul projesi gayrimenkul sektöründe hareketlilik yarattı. Türkiye'nin öncü firmalarından Emlak Konut'un dev proje çevresindeki proje sayısı dikkat çekiyor. Şirketin Kanal İstanbul güzergahında zengin bir arsa portföyü bulunuyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi projeleri bulunuyor.

World Cities Expo İstanbul’a sayılı günler kaldı!

Günümüzün akıllı şehirlerini sürdürülebilir yaşam vizyonuyla geleceğe taşıyan dünyanın öncü kurum, kuruluş ve uzmanlarını bir araya getirecek World Cities Expo İstanbul’a sayılı günler kaldı.

Echomar Sağlık Grubu Göztepe’ye hastane kuracak!

Echomar Sağlık Grubu, 50 milyon dolarlık hastane yatırımı yapacak. Gelecek yıl gerçekleştirilecek yatırımla İstanbul Göztepe'de kurulacak hastane, 200'ü aşkın yatak kapasitesine sahip olacak ve içinde tüm branşları barındıracak.

Sancaktepe Resim İstanbul güncel ödeme planı!

'Babalar Günü' kapsamında birçok avantajı bulunan proje Yenikapı'ya 36 dakika kadar uzaklıkta bulunuyor. Sancaktepe Resim İstanbul güncel ödeme planı kapsamında yüzde 50’si şimdi yüzde 50’si teslimde ödeme sunuluyor.

Resim İstanbul güncel fiyatları!

Daire tiplerinin 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildiği proje toplam 81 bin 433 metrekare alan üzerinde yükseliyor. Resim İstanbul güncel fiyatları 1+1'lerde 222 bin TL'den başlıyor.

Maltepe Ritim İstanbul güncel ödeme planı!

114 ofis ve 53 home ofisin yer aldığı projede daireler 1+1'den 5+1 dublekse kadar farklılık gösteriyor. Maltepe Ritim İstanbul güncel ödeme planı kapsamında yüzde 12 indirim sağlanıyor.

Tema İstanbul güncel fiyatlar!

Tema İstanbul Halkalı Konutları Artaş, Öztaş, Mesa, Kantur imzası ile hayata geçiriliyor. Projede dairelerin büyüklükleri 68 metrekare ile 202 metrekare arasında değişiyor. İşte Tema İstanbul güncel fiyatlar...

Parima Merter güncel fiyat listesi!

Satış süreci devam eden projede İstanbul Güngören' e bağlı Merter'de yükseliyor. Parima Merter güncel fiyat listesi kapsamında proje 443 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Sur Yapı Mirage Residence görselleri!

Daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak tasarlanan Mirage Residence 73 bin metrekare inşaat alanından oluşuyor. Proje İstanbul Güneşli'de inşa ediliyor. İşte Sur Yapı Mirage Residence görselleri...

Oryapark İstanbul güncel fiyatları!

Toplam 526 adet daireden meydana gelen projede daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor. Oryapark İstanbul güncel fiyatları 471 bin TL'den başlangıç göstererek satışa sunuluyor.

Nef İş GYO Inİstanbul görselleri!

Daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde tasarlanan İnistanbul Topkapı'da 3 bin 565 tane daire ve 16 tane ticari ünite bulunuyor. İşte Nef İş GYO Inİstanbul görselleri...

Axis İstanbul güncel fiyatlar!

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen Axis İstanbul ofis projesinde yer alan ofislerin alanları 7 bin 500 metrekareye kadar birleştirilebiliyor. Proje Atatürk Havalimanı'na 8 dakika uzaklıkta bulunuyor. İşte Axis İstanbul güncel fiyatlar...

İstanbul Göç Sayı Haberi

İstanbul Göç Sayı

Göç alan iller arasında ekonomik gelişmişliği daha yüksek olan büyük şehirler başı çekerken, göç alan illerin başında her zaman olduğu gibi İstanbul geldi. İstanbul'u, Ankara ve Antalya izledi. 


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre, bir yılda toplam 2 milyon 420 bin 181 kişi yer değiştirdi. 2010-2011 döneminde Türkiye'deki 81 ilin 58'i net göç verdi, 22'si göç aldı, biri ise sabit kaldı. 


Net göç hızının en yüksek olduğu il geçen yıl depremle sarsılan Van oldu. Nüfusu 1 milyon 22 bin 532 olan Van'a geçen yıl 23 bin 415 kişi göç ederken, 72 bin 273 kişi de bu şehirden başka şehirlere gitti. Van'ın net göç hızı binde 46,67 olarak tespit edildi. 


Göç veren şehirlerde ikinci sırayı binde 24,75 net göç hızı ile...