02 / 05 / 2024

İstanbul harcamaları

İstanbul harcamaları

Son yıllarda artış gösteren konut alanındaki inşaat sektörü, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en çok harcama yapılan alan arasında gösterildi.

İstanbul en çok konut ve kira harcaması yapıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2014 yılı Hanehalkı Tüketim Harcaması' (Bölgesel) istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge 28,9 oranıyla İstanbul oldu.

İstanbul yüzde 28.9 ile en çok kira ve konuta harcama yaptı!

Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı yüzde 26 Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırırken, İstanbul yüzde 28.9 ile kira ve konuta en çok para harcayan bölge oldu.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı.

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 0,39 arttı...

Tüketim harcamalarında en yüksek pay İstanbul'un!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'daki hane halklarınca gerçekleştirildi.

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1.07 artış yaşandı. 

Konut harcamaları Temmuz 2020'de yüzde 2,31 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Temmuz 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 2,31 artış yaşandı.

Tüketim harcamalarında en yüksek pay İstanbul'un!

Türkiye'de geçen yıl toplam tüketim harcamalarının yüzde 24,4'ü İstanbul'daki hane halkları tarafından gerçekleşti.

En yüksek kira harcamasını İstanbullular yapıyor!

2016, 2017, 2018 yıllarındakitüketim harcamaları en çok konut ve kira, gıda ve alkolsüz içecekler ve ulaştırmaya harcanırken, konut ve kira harcamalarına en yüksek payı ayıran bölge İstanbul oldu...

Ağustos'ta konut harcamaları yüzde 0,46 arttı!

İTO Ücretliler Geçinme İndeksi verilerine göre; perakende fiyatlar, ağustos ayında bir önceki aya kıyasla gıda harcamalarında yüzde 5,55, ev eşyasında yüzde 2,39, konutta yüzde 0,46 arttı.

Konut harcamaları Mayıs'ta yüzde 0,19 azaldı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi 2019 Mayıs ayı verileri açıklandı. Rapora göre; konut harcamaları yüzde 0,19 düşüş kaydetti.

Yatırım harcamaları 2018'de yüzde 42,6 arttı!

2018 yılının bahar döneminde, geçtiğimi yıl yapılan brüt yatırım harcamalarının bir önceki yıla göre cari artış oranı, 2018 güz döneminde tahmin edilenden daha yüksek gerçekleşerek yüzde 42,6 oldu.

Konut harcamaları Şubat'ta yüzde 0,68 arttı!

İTO verilerine göre, İstanbul'da Şubat ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 0,98 artış gösterirken konut harcamaları yüzde 0,68 arttı.

2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları!

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları..

İmalat sanayindeki inşaat harcamalarında KDV iadesi devam edecek!

İmalat sanayisi yatırımlarındaki inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV'nin iade uygulaması 2019 yılında da sürecek...

İstanbul harcamaları Haberi

İstanbul harcamaları

Son yıllarda artış gösteren konut alanındaki inşaat sektörü, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en çok harcama yapılan alan arasında gösterildi. TR71 bölgeleri arasında bulunan ilimiz de sonuç değişmeyerek en çok harcama, kira ve konuta yapıldı. 


Türkiye İstatistik Kurumu, konut alanında artış gösteren inşaat sektöründe hane halkının en çok tüketim yaptığı harcamalar konusunda raporunu açıkladı. îlimizin de içinde yer aldığı TR71 Bölgelerinde ise Hanehalkı tüketim harcamalarında en yüksek payı yüzde 24,5 ile konut ve kira harcamaları aldığı belirtildi. Hanehalkı bütçe araştır ması'nın 2012,2013 ve 2014 yıllarına ait verilerinin birleştirilmiş sonuçlarına göre: toplam tüketim harcamasının yüzde 24,5'i İstanbul'da oturan hanehalkları tarafından yapıldı. 


EN DÜŞÜK OLAN BÖLGELER 

Gıda ve alkolsüz içeceklere en fazla payı Güneydoğu Anadolu Bölgesi ayırdı. Harcama gruplarının bölge içindeki dağılımına bakıldığında; hanehalklarınm...