02 / 06 / 2024

istanbul havalimanı işe alım

istanbul havalimanı işe alım

İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezinin hazırladığı “İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi” raporuna göre, 2025 yılında İstanbul Havalimanı’nı doğrudan ve dolaylı olarak 225 bin kişilik istihdam yaratacak..

İstanbul Havalimanı'ndan mükemmel başarı! İlk beşe girdi

Official Aviation Guide’nin açıklamış olduğu rapora göre; İstanbul Havalimanı içinde bulunduğumuz ağustos ayında dünyanın en yoğun beşinci havalimanı oldu. İşte detaylar…

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

İstanbul Havalimanı için garanti ödemeler ve kiralar erteleniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı için garanti ödemelerinin erteleneceğini dile getirdi.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın kira ödemelerinde son durum!

2019'da 52 milyon yolcuya hizmet sunan İstanbul Havalimanı, 2020'de Kovid-19 salgını sebebiyle 23,4 milyonda kaldı. 2019'da garanti bedelinin üzerinde gelir elde edip DHMİ'ye 22,4 milyon euro aktaran İstanbul Havalimanı'nın 2020 için DHMİ'den alması gereken ödeme yaklaşık 230 milyon euro.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'dan kira erteleme talebi!

İstanbul Havalimanı'nı işleten ve yılda devlete 1,1 milyar euro kira vermesi gereken İGA'nın devletten kira erteleme, indirim ve sözleşme uzatma istediği öğrenildi. Diğer bazı havalimanı işletmecisi şirketler de destek talep ediyor. 

İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması istendi!

dünyada en fazla rötarın yaşandığı ikinci havalimanı olan İstanbul Havalimanı için Meclis araştırması açılması istendi.

İGA, İstanbul Havalimanı için 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek!

TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'nin, Atatürk Havalimanı için yapılan kira sözleşmesi kapsamında yıllık KDV dahil 165 milyon 55 bin 383 dolar ödediğini hatırlatan BakanTurhan, "İstanbul Havalimanı için ise İGA yıllık 1 milyar 45 milyon avro ödeyecek'' dedi.

İstanbul Havalimanı için 882 milyon avro kira ödenecek!

üretilen hizmetten elde edilen gelirlerle gelir sağladıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, İstanbul Havalimanı'nda işletmecinin yıllık 882 milyon avro kira ödediğini söyledi...

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 70'i tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın planlananın önünde devam ettiğini, yüzde 70'inin bittiğini tamamlandığını söyledi. Ekşi, "Eğer bir aksilik olmazsa planlanandan 2-3 saat önce taşınma tamamlanır diye düşünüyorum." diye konuştu.

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Tutuklu İstanbul Havalimanı işçileri yemekhanede yargılanıyor!

İstanbul Havalimanı inşaatında kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için tutuklanan işçiler, Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlandı...

İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı!

Talepleri yerine getirilsin diye eylem yapan ve daha sonra gözaltına alınan İstanbul Havalimanı işçileri hakkında iddianame hazırlandı...

istanbul havalimanı işe alım Haberi

istanbul havalimanı işe alım

29 Ekim 2018 tarihinde açılan İstanbul Havalimanı'nın ilk aşamasında, 16 bin kişiye istihdam sağlaması planlanıyor. İstanbul Ekonomi ve EDAM araştırma merkezi "İstanbul Havalimanı Ekonomik Etki Analizi" raporuna hazırlandı. Rapora göre; 2025 yılında İstanbul Havalimanı'nın doğrudan ve dolaylı olarak yaratacağı 225 bin kişilik istihdam dikkat çekiyor.

Sabah'ta yer alan habere göre; Türkiye'nin havacılıkta küresel ölçekteki en büyük projelerinden olan; sadece İstanbul ya da Türkiye'de değil, bölgemiz ve dünya nezdinde de bir çekim noktası olma misyonunu taşıyan İstanbul Havalimanı, ilk fazının tamamlanmasıyla sağladığı mevcut istihdam rakamlarıyla ekonomiye kayda değer bir katkı sunuyor.

İLK AŞAMADA 16 BİNE YAKIN İSTİHDAM

İstanbul Havalimanı işletmesinde 2 bin 700, güvenliğinde 3 bin 522, Unifree Duty Free İşletmeciliğinin gümrüksüz satış ve perakende alanlarında 2 bin, yer hizmetlerinden Havaşbin 178, Çelebi ise...