04 / 05 / 2024

istanbul havalimanları transit yolcu sayısı

istanbul havalimanları transit yolcu sayısı

TUROB Başkanı Bayındır: "İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyon gibi çok ciddi bir sayıya ulaştı. Bu potansiyelin turizm sektörü açısından avantaja çevrilmesi için tüm kesimlerin katılacağı ortak kampanya yapılmalı"

İstanbul'da havalimanlarında 85 milyondan fazla yolcu seyahat etti

İstanbul havalimanlarında bu senenin ocak-eylül döneminde 85 milyon 625 bin 428 kişinin seyahat ettiği bildirildi. Ayrıca yolcu sayısı yine geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 15,5 milyon arttı.

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

Turizmciler 12 milyon transit yolcu hedefliyor!

Turizmciler, İstanbul havalimanlarında 12 milyona ulaşan transit yolcuların konaklamasını hedefleyen ve tüm kesimlerin katılacağı "ortak kampanya" çağrısı yaptılar.Bayındır, "En az 1 milyon turist ve 1.8 milyar dolar ilave turizm geliri elde edebiliriz" d

İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyona ulaştı!

TUROB Başkanı Bayındır: "İstanbul havalimanlarında transit yolcu sayısı 12 milyon gibi çok ciddi bir sayıya ulaştı. Bu potansiyelin turizm sektörü açısından avantaja çevrilmesi için tüm kesimlerin katılacağı ortak kampanya yapılmalı"

İstanbul havalimanları 80 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul'da Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarına 2014 yılında gelen giden yolcu sayısı 80 milyonu aşarak, dünyada 215 ülke içinden 199'unun nüfusunu geride bıraktı..

İstanbul'daki havalimanları 68 milyon yolcu ağırladı!

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

Türkiye'de en çok uçak trafiği İstanbul havalimanlarında gerçekleşti!

Türkiye havalimanlarında yaşanan uçak trafiği, 2014 yılının ilk 10 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9 artarak, 1 milyon 142 bin 280 oldu. Bu Türkiye havalimanlarında 22 saniyede bir uçak trafiği yaşandığı anlamına geliyor.

Rings İstanbul'da 5 bin TL peşinat, 0.76 faiz!

Rings istanbul'da sınırlı sayıdaki geniş bahçeli ve orman manzaralı teraslı evlerden ya da Rings AV M üzerinde bulunan rezidans dairelerden birine 5 bin lira peşinatla sahip olabiliyor.

Havalimanları, kiralama alanında rekabeti büyüttü!

Havalimanları kiralama alanında rekabeti büyüttü. Türkiye’de havaalanı ve yolcu sayısının patlaması, günlük kiralama alanında rekabeti büyüttü. Fiyatlar düşerken, havayolu şirketleriyle işbirliklerine giren markalar da arttı.

Havalimanlarındaki X-Ray kontrol noktaları kaldırılıyor!

SİVİL Havacılık Genel Müdürlüğü x-ray cihazlarının kaldırılması ile ilgili açıklama yaptı.Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.

TAV Havalimanları, Milas – Bodrum’un işletmesini devraldı!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Milas– Bodrum Havalimanı yılda 3,5 milyonu aşkın yolcuyu ağırlayarak ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birini dünyaya bağlıyor dedi...

istanbul havalimanları transit yolcu sayısı Haberi

istanbul havalimanları transit yolcu sayısı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmcilerin İstanbul'dan geçen 12 milyon yabancı turistin peşini bırakmamakta kararlı olduğunu belirterek, bu durumun avantaja çevrilmesi ve başarılı bir kampanya yapılması halinde yıllık en az 1 milyon turist ve 1,8 milyar dolar ilave gelir elde edilebileceğini kaydetti.


Bayındır, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl sadece İstanbul'un iki havalimanından geçip giden yolcu sayısının 12 milyonu aştığını, turizmcilerin transit yolcuların peşini bırakmaya pek niyetli görünmediğini aktardı.


İstanbul'u geçen yıl 11,8 milyon yabancının ziyaret ettiği bilgisini veren Bayındır, transit yolcu sayısının şehre gelen turist sayısından fazla olması üzerine otelcilerin konuyu yeniden gündeme getirdiğine işaret etti.


Bayındır, transit yolcuların turizm açısından büyük bir potansiyel barındırdığına dikkati çekerek, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile havayolu şirketleri olmak üzere...