02 / 05 / 2024

istanbul İçtaş-Astaldi

istanbul İçtaş-Astaldi

3. Boğaz Köprüsü inşaatını yürüten İÇTAŞ-ASTALDİ Ortak Girişimi, İstanbul'da büyük bir çevre katliamına neden olabilecek 29 adet tesis kurmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ruhsat izni istedi...

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Çeçen, Halil İbrahim Dönmez, Yusuf Baykan, Mehmet Murat Kurtuluş, İlkhan Gökçe ve Mehmet Gönenç ortaklığında kuruldu.

Astaldi, 3. köprüdeki hisselerini İçtaş'a devrediyor!

İtalyan Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım hissesinin IC İçtaş'a devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu...

Türk IC İçtaş İnşaat ile İtalyan Astaldi, Rusya'da tramvay yolu yapacak!

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında tramvay yolu inşaatı için protokol imzalaması yapıldı. 

Kanal İstanbul taşı toprağı altına çevirdi!

Türkiye’nin yüz akı projesi ‘Kanal İstanbul’un tüm ayrıntıları tek tek belirlendi. Son plana göre; kanal 45 kilometre uzunluğunda olacak şekilde hayata geçiriliyor.

Menemen-Aliağa-Çandarlı için görevlendirme yapıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesinde en iyi teklifi 9 yıl 10 ay 11 gün ile IC İçtaş-Astaldi-Kalyon Ortak Girişim Grubu vermişti. Menemen-Aliağa-Çandarlı için görevlendirme yapıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 teklif!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu ihalesinde 4 ortak girişim teklifi verdi. İhaleye, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi; İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC; İC İçtaş-Astaldi teklif verdi.

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

REIDIN İstanbul Taşınma Hareketliliği Raporu toplantısı 21 Nisan'da!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. sponsorluğunda REIDIN tarafından hazırlanan 'İstanbul Taşınma Hareketliliği' Raporu basın toplantısını, 21 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek.

3. Boğaz Köprüsü'nün inşaatında son durum!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından hayata geçirilen 3. Boğaz Köprüsü'nde Asya ve Avrupa yakasının birleşmesine sadece 391 metre kaldı. Projede 59 çelik tabliyeden 42'sinin montaj ve kaynak işlemi tamamlandı.

İstanbul Future Park'ta inşaat hızla devam ediyor!

Türkiye'ye akıllı bina sistemleri alanında iddialı olan Hiper Gayrimenkul'un ilk projesi istanbul Future Park'ta inşaat hızla ilerliyor. Projede ilk teslimler 2016'da başlayacak.

3.köprü inşaatı son durum fotoğrafları!

3.köprü projesi Yavuz Sultan Selim Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor. 4.5 milyar TL yatırımla IC İçtaş – Astaldi JV tarafından inşa edilen 3.köprü projesinin 29 Ekim 2015 tarihinde açılması hedefleniyor.

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

Still istanbul Diamond'ta daire alana bin liralık kira yardımı!

Yeşilyurt İnşaat, Kurtköy'de yükselen projesi Still istanbul Diamond'ta, 1000 TL'lik kira yardımı yapıyor. 214 konutluk projenin yüzde 40'ı tamamlandı..

istanbul İçtaş-Astaldi Haberi

istanbul İçtaş-Astaldi

Aydınlık, Türkiye gündemini sarsacak konuları, yine ilk kez ve belgeleriyle gündeme getirmeye devam ediyor. Güzergâh skandali yüzünden Türkiye gündemine oturan 3. Boğaz Köprüsü'nün yapım işini üstlenen İÇTAŞ-ASTALDİ Ortak Girişim grubu, bu kez de İstanbulluları ve çevrecileri ayağa kaldıracak sürpriz bir girişimde bulundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuran grup, İstanbul'un ormanlarıyla ünlü 10 ayrı bölgesinde, Taş Ocakları, Beton Tesisleri ve Asfalt Plantları kurabilmek için ruhsat izni istedi. Ruhsat izni istenen bölgelerin tamamının devlet hazinesi üzerine kayıtlı ormanlık alanlar olduğu belirtiliyor. 


10 ayrı bölgede 29 tesis kurulacak Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ruhsat izni için başvuran İÇTAŞ-ASTALDİ Ortak Girişim Grubu'nun, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ve ilgili kurumlara da bu konuda girişimlerde bulunduğu öğrenildi. Grubun yaptığı başvurunun yeni çizilen 3. Köprü...