03 / 05 / 2024

istanbul ihracatı

istanbul ihracatı

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Özlem Dalga,bugünkü yazısında Yeni Zelanda'nın bölgesel merkezi İstanbul olacak başlığını ele alıyor. İşte, Dalga'nın köşe yazısı;

İstanbul, 78 ilin ihracatı kadar dış satım yaptı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye ekonomisinin kalbi konumundaki İstanbul, yılın ilk yarısında 33,7 milyar dolarlık dış satımla 78 ilin ihracatını tek başına karşıladı.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

İstanbul İhracatçı Birlikleri 7 Milyar 500 milyon dolarlık ihracat yaptı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yılın ilk sekiz ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla, ihracatını yüzde 4.6 oranında artırarak, bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile toplamda yaklaşık 7 milyar 500 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

En büyük 1000 ihracatçı listesine İstanbul ve İzmir damga vurdu!

Geçen sene en çok ihracat gerçekleştiren ilk 1000 şirket listesinde 51 şehir yer alırken, başı 448 firmayla mega kent  İstanbul çekti.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

İstanbul’un ihracatı 100 milyara yaklaştı! Bakın hangi ülkelere ihraç edildi?

Türkiye’nin en fazla ihracat yapan kenti İstanbul olurken, yapılan ihracat miktarı 94,4 milyarı buldu.

Türkiye hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazandı! İşte İstanbul balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

Türkiye'den yılın ocak-ağustos ayları arasında 1343 tonluk hamsi ihracatı gerçekleşti. 2022 yılının başından bu yana hamsi ihracatından 8 ayda tam 7,5 milyon dolar kazanıldı. İşte, Balık hali 26 Eylül 2022 fiyat listesi..

İstanbul ihracatçıları 2020'ye yüzde 9,5'lik ihracat artışıyla başladı!

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), yeni yılın ilk ayında bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 655 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul, yılın ilk yarısında 33.7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi!

Türkiye İhracatçılar Meclisi 'nin (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, ocak-haziran dönemindeki 76 milyar dolarlık ihracatın yüzde 44.3'ü, 33.7 milyar dolarla İstanbul 'dan gerçekleştirildi.

İstanbul, 78 ilin ihracatı kadar dış satım yaptı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye ekonomisinin kalbi konumundaki İstanbul, yılın ilk yarısında 33,7 milyar dolarlık dış satımla 78 ilin ihracatını tek başına karşıladı.

İstanbul Mobilya Fuarı’nda ihracat seferberliği çağrısı!

CNR Holding tarafından Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği ( MOSDER ) işbirliğinde düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıldı. İstanbul Mobilya Fuarı’nda ihracat seferberliği çağrısı yapıldı...

Bio İstanbul Yeşil İş 2013 konferansında!

17-18 Eylül tarihleri arasında İstanbul Swissotel’ de gerçekleşecek olan Yeşil İş 2013 Konferansı, çözüm ortaklarından biri olan “Bio Istanbul” un katılımı ile 5.yılında “Değişim Zamanı” teması ile katılımcılarla buluşacak...

Dündar Yetişener: İnşaat malzemesi ihracatında 5'inciyiz!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye'nin inşaat malzemesi ihracatında dünyada en büyük 5'inci ülke olduğunu belirterek,. "2015'te 40 milyar dolar ihracat hedefliyoruz" dedi.

Türk çelik ihracatına Kolombiya'dan da üç koruma önlemi soruşturması geldi!

Amerika kıtasındaki bölgesel ülke üreticilerinin, tehdit olarak gördükleri Türk çelik sektörü ve ihracatını engelleme çalışmaları artarak devam ediyor. Türk çelik sektörüne Kolombiya'dan da üç yeni koruma önlemi soruşturması geldi...

istanbul ihracatı Haberi

istanbul ihracatı

YENİ Zelanda’nın en yenilikçi firmaları, Türkiye’deki yatırımlarını tanıtmak ve yeni işbirliği fırsatları için Yeni Zelanda Ticaret ve Kalkınma Ajansı (NZTE) önderliğinde bir akşam yemeğindeyiz. Çanakkale Savaşı’nın 100. yıldönümüne denk gelen bugünlerde daha da anlamlı olan, bir trajediden dostluğa dönüşen sürecin en güzel örneklerinden birini oluşturan Yeni Zelanda-Türkiye ilişkilerinin, ticari ve ekonomik boyutunu derinleştirmek şimdiye kadar kolay olmamış.




Türkiye ile Yeni Zelanda arasındaki uzaklık ticaret rakamlarına da yansıyor. TİM verilerine göre nisan ayında toplam ihracatımız % 9.8 düşerken çok ticaretimiz olmayan Yeni Zelanda’ya ihracatımız % 3.5 düşmüş. Yeni Zelanda’nın ihracatında başlıca ülkeler; Avustralya, Çin, ABD, Japonya, Güney Kore, İngiltere olarak sıralanırken, ithalatında Çin, Avustralya, ABD, Japonya, Singapur, Almanya sırasıyla önde gelen tedarikçiler olarak görülüyor. Yemekte Yeni Zelanda’nın Türkiye Büyükelçisi Jonathan Curr’dan...