06 / 05 / 2024

İstanbul imar barışı başvuruları

İstanbul imar barışı başvuruları

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

Boğaziçi'nde imar barışı düzenlemesi iptal edildi!

İstanbul'da Boğaziçi ön görünümünü imar barışı kapsamına alan düzenleme, 2 yıl sonra Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildi. Yasadan faydalanarak Boğaziçi'nde üç ilçede yapı kayıt belgesi alan yapıların durumunun AYM'nin kararı sonrası ne olacağı merak ediliyor...

İmar Barışı'na en çok başvuru Beykoz'dan yapıldı!

İstanbul’da imar Barışı'na en çok başvuru yapılan ilçe Beykoz oldu. Beykoz’da 35 binin üzerinde kişi başvuruda bulundu.

İmar barışı fırsatçıları tek tek yakalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak yapı avı sürüyor. Son 1 ayda İstanbul’da imar barışı uygulamasına aykırı yararlanan 8 bin 435 yapı tespit edildi.

İmar barışında son ödeme tarihi ne zaman?

10 milyon 250 bin başvuru alınan imar barışı uygulamasında son başvuru tarihi Cumhurbaşkanlığı kararıyla 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatıldı. İmar barışı uygulamasına şimdiye kadar en fazla başvuru İstanbul'dan geldi. 

İmar barışı en fazla Beyoğlu ve Zeytinburnu'nda konut fiyatlarını artırdı!

Toplamda 10 milyon 250 bin vatandaşın başvurduğu ve bir yıldan fazla süren imar barışı düzenlemesi süresince İstanbul'da konut fiyatları en çok yüzde 12,77 ile Beyoğlu'nda arttı...

İSO Başkanı'ndan imar barışını uzatma çağrısı!

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan, imar barışı ödemeleri için uzatma ve taksitlendirme kolaylığı sağlanması çağrısında bulundu. 

İmar barışına en fazla başvuru İstanbul'dan geldi!

10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı imar barışına en yoğun talep İstanbul'dan geldi.

Boğaziçi öngörünüme imar barışı geliyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in aylardır emek verdiği İstanbul Boğaziçi Öngörüm Bölgesi'nin de imar barışına müracaa edebilmesi için TBMM'ye yasa teklifi verildi..

Tarihi Yarımada imar barışından nasıl etkilenecek?

Tarihi Alan Başkanlığı, ‘imar barışı’nın İstanbul’da tarihi yarımadayı nasıl etkileyeceğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan rapor istedi. Başkanlık, raporun UNESCO rehberine göre hazırlanmasını talep etti.

İmar barışı uygulamalarına ilişkin 3 soru mecliste!

7143 sayılı Kanun kapsamındaki imar barışı uygulamaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İmar barışı fırsatçılarına dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu'nun CHP'li üyesi Sedat Özkan, imar barışı fırsatçılara karşı yapılması gerekenleri anlattı...

İmar barışı başvuru merkezleri İstanbul!

İmar barışından yararlanmak isteyenler başvurularını Bakanlığın yetkilendirdiği merkezlerden yapabiliyor. İşte imar barışı başvuru merkezleri İstanbul..

Hangi yapılar imar barışından yararlanacak?

Sütlüce'de yıkılan 4 katlı binanın kaçak olduğu ortaya çıkmıştı. İstanbul'da onun gibi, birçok kaçak yapı bulunuyor. Peki bu yapıların hangileri, hangi koşullarda imar barışından faydalanacak? Detaylar haberimizde yer alıyor...

İstanbul imar barışı başvuruları Haberi

İstanbul imar barışı başvuruları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefiyle 31 Aralık 2017’de hayata geçen İmar Barışı'nda başvuru süresi sona erdi.

Trt Haber'de yer alan habere göre; 10 milyonun üzerinde başvurunun yapıldığı İmar Barışı’na en fazla başvuru İstanbul’dan geldi. Şimdi ise sırada imar barışından faydalananlar için kat mülkiyetine geçilmesi var. Bu kapsamda Meclis’te gerekli düzenlemeler yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı’na başvuruları daha önce gelen talepler doğrultusunda 2 kez uzattıklarını belirterek, "15 Haziran 2019 tarihinde imar barışına başvuru süresi tamamlanıyor. Herhangi bir uzatma şu an için söz konusu değil." demişti.

İmar Barışı’na tüm Türkiye’den başvuruların sayısı 10 milyonu geçti. İstanbul’da tam 1...