29 / 04 / 2024

İstanbul imar faaliyetleri

İstanbul imar faaliyetleri

İstanbul’da 19. yy ortasından beri çeşitli planlama çalışmaları gerçekleşmiştir. Bu dönemden sonra İstanbul ile ilgili önemli imar kararları alınmış olup uygulanmaya başlanmıştır..

1938 yılında Balıkesir'de imar planı nasıl yapılmış?

1938 yılında Balıkesir'de imar faaliyetleri başlatılmış. O dönemde inşa edilen yeni Hükümet Binası'nın çevresinde imar planı için çalışmalar yapılmış.

Kanal İstanbul Projesi'nde konut alanları artırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karar ile Kanal İstanbul imar planları askıya çıkarıldı. Askıya çıkarılan planlarda projede konut alanları artırıldı. 

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Japonya'da, Mart 2011'de "Tohoku" bölgesini vuran deprem ve tsunami sonrasındaki imar faaliyetlerinin sorgulandığı ankete katılım gösterenlerin yarısı, bu konudaki çalışmaları yetersiz gördüğünü bildirdi.

İstanbul imar harçları 2021!

İstanbul imar harçları 2021 geçtiğimiz günlerde belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, 2021 yılı hizmet tarifesini açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2021....

Kanal İstanbul'un imar planları ne anlatıyor?

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'da çalışmalar hızla sürüyor. Peki Kanal İstanbul imar planları ne anlatıyor?

İstanbul imar harçları 2019! 

İstanbul imar harçları 2019 geçtiğimiz günlerde belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, 2019 yılı hizmet tarifesini açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2019....

Yemen'de yeniden imar faaliyetleri başlıyor!

Yemen Dışişleri Bakanı Halid Yemani, uzun süredir Husiler ile yaşanan çatışmalar dolayısıyla ülkede meydana gelen yıkım için yeniden imar projelerine yoğunlaştıklarını açıkladı...

İstanbul imar yönetmeliği yürürlüğe girdi!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yürürlüğe giren İstanbul imar yönetmeli hakkında yazı kaleme aldı.

Gazze'de imar faaliyetleri engelleniyor!

İsrail'in Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in (Kerem Şalom) bugünden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılacağını duyurdu. Özellikle bölgedeki imar faaliyetlerine engel olarak inşaat malzemelerinin girişi engelleniyor.

İstanbul imar harçları 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2018'de tahsil edilecek İmar Müdürlüğü harçlarını açıkladı. İşte İstanbul imar harçları 2018..

1937 yılında İstanbul'un imar planı Şehir Meclisi'ne verilecek!

1937 yılında Fransız Mimar Prost tarafından hazırlanmakta olan İstanbul imar projesi kasım ayında toplanacak Şehir Meclisi'ne verilecekmiş. Proje, Şehir Meclisi'nin onayından sonra İçişleri Bakanlığı'na gönderilecekmiş.

İstanbul’da imar faaliyetleri!

İstanbul’da 19. yy ortasından beri çeşitli planlama çalışmaları gerçekleşmiştir. Bu dönemden sonra İstanbul ile ilgili önemli imar kararları alınmış olup uygulanmaya başlanmıştır..

Bodrum'da imar faaliyetleri yeniden başlayacak!

Bodrum ilçesinde geçtiğimiz nisan ayında geçici bir süre için durdurulan imar faaliyetleri 15 Eylül tarihinden itibaren tekrar başlayacak. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili konuştu.

İstanbul imar faaliyetleri Haberi

İstanbul imar faaliyetleri

İstanbul’da 19. yy ortasından beri çeşitli planlama çalışmaları gerçekleşmiştir. Bu dönemden sonra İstanbul ile ilgili önemli imar kararları alınmış olup uygulanmaya başlanmıştır. Tarih boyunca önemli siyasi ve iktisadi bir şehir olan İstanbul’un şehir dokusu, günümüze kadar durmadan devam eden iskânlar ve göçlerle şekillenmiştir. Şehrin konumu nüfusunun artışı, eksilişi ve doğu - batı ekseninde sürdürülen siyaset ve politikalara bağlı olarak devam etmektedir.


Günümüz İstanbul’un şekillenmesi iki temel aktöre bağlıdır. Bu faktörler; göçlere bağlı nüfus artışı, şehri planlama faaliyetleri olarak gösterilebilir. 1960 yılından itibaren yaygınlaşan apartmanlar İstanbul’un ikametgâhını değiştiren bir simge olmuştur. Özellikle 1960 yılından sonra ahşap yapıların yerini apartmanlara bıraktıktan sonra ki bu dönüşüm önemli bir sektör olarak bugüne kadar devam edip süregelmiştir. 1990 sonrasında, Doğu Marmara bölgesi kentsel yerleşmelerinde Sovyet...