04 / 05 / 2024

istanbul iş kazası

istanbul iş kazası

İstanbul’da 3 işçinin hayatını kaybetmesiyle gündeme gelen asansörlerin büyük bölümü kazaya davetiye çıkarıyor. Sanayi Bakanlığı’nın 2015 yılı denetimlerinde asansörlerin yüzde 33’ünün tehlike saçtığı belirlendi.

Deprem, iş kazası olarak kabul edilir mi? Kimlere maaş bağlanır?

Yaşanan büyük deprem felaketi sonrası, en fazla merak edilen konulardan biri de, “depremin iş kazası kabul edilip edilmeyeceği. İşte bu konuda kafalardaki soru işaretlerini kaldıracak tüm detaylar…

Türkiye'de en çok iş kazası hangi sektörde yaşanıyor?

Türkiye’de en çok iş kazası meydana gelen sektörler açıklandı. Buna göre; en çok iş kazası yaşanan meslekler arasında madencilik ve taş ocaklığı, kanalizasyon ve atık yönetimi faaliyetleri, imalat, inşaat, konaklama ve yiyecek hizmetleri yer alıyor. 

Bodrum Kalesi'nde iş kazası: 2 işçi yaralandı!

Bodrum'da restorasyon çalışmaları devam eden Bodrum Kalesi'ndeki iş kazasında 2 işçi yaralandı.

Sultanbeyli'de inşaatta yaşanan iş kazası TBMM'de!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de metro inşaatında iş kazası: 1 ölü!

İzmir Narlıdere'de metro inşaatında iş kazası sonucu yaralanan kişi, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Komodor Remzi Bey Yalısı'nın restasyonunda iş kazası!

Beykoz'daki Komodor Remzi Bey Yalısı'nda restorasyon çalışmalarının yapıldığı sırada iş kazası meydana geldi.

Transform Fikirtepe'de iş kazası! 1 ölü!

Haldız İnşaat’ın İstanbul Fikirtepe’deki Transform Fikirtepe projesinin inşaatında iş kazası meydana geldi. Kazada bir işçi hayatını kaybetti.

Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasında bilirkişi inceleme yaptı!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kocaeli-Gebze kesiminde viyadük çalışmaları sırasında düşen beton blokun altında kalan 3 işçinin hayatını kaybettiği iş kazasının meydana geldiği alanda, bilirkişi heyeti inceleme yaptı...

CHP, Kuzey Marmara Otoyolu iş kazasıyla ilgili 2 milletvekili görevlendirdi!

CHP, Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki iş kazasıyla ilgili yerinde inceleme yapmak üzere iki milletvekilini görevlendirdi...

Kanal İstanbul için sigorta hazırlığı!

TÜRK P&I Sigorta Genel Müdürü Ufuk Teker, Kanal İstanbul projesi için sigorta hazırlıkları yaptığını açıkladı. Kanal İstanbul’un Türk kıyılarına pozitif katkısının olacağını söyleyen Teker, projeye 50 milyon doların üzerinde teminat sağlayacaklarını belirtti.

Kanal İstanbul için görüş günü 27 Mart!

İstanbul’un çehresini değiştirecek olan ‘Kanal İstanbul’un ÇED süreci kapsamındaki ‘halkın katılım toplantısı’ 27 Mart’ta gerçekleştirilecek. 

İstanbul için korkutan deprem uyarısı: 7 üstü deprem kesin!

Kandilli Rasathanesi İstanbul için korkutan deprem uyarısında bulundu. 7 üstü depreme kesin gözüyle bakılıyor. 

Kanal İstanbul için enerji çalışmaları başladı!

BEDAŞ, Kanal İstanbul'un güzergahının belli olmasıyla birlikte proje için kurulacak şantiye ve kanal hattında enerji çalışmalarına başladı..

istanbul iş kazası Haberi

istanbul iş kazası

İstanbul’daki asansör kazasının ardından birçok asansörün standartların dışında yapıldığı için can ve mal güvenliğini tehlikeye atıyor.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılında sanayi ürünleriyle ilgili denetimleri korkunç tabloyu gözler önüne serdi. Denetlenen toplam 60 bin 513 farklı modelde sanayi ürünü denetlenirken, bunlardan 6 bin 312’si uygunsuz bulundu. 719 farklı ürün teste gönderilirken 78 farklı marka/model hakkında toplatma kararı verildi. 5 bin 154 adet üründeki uygunsuzluğun düzeltilmesi için süre verilirken, tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin toplam 6 milyon 150 bin lira idari para cezası uygulandı.


ÇOĞU KIRMIZI ETİKETLİ

Bakanlığın en çok denetlediği ürün grupları elektrikli ekipmanları ve makinalar oldu. Uygunsuzluk oranının en yüksek olduğu ürün grupları yüzde 33 ile asansörler oldu. Denetlenen 3 bin 64 asansörden bin 12’si uygunsuz, 2 bin 52’si piyasa...